Vejrudsigter

Se vejrkortene – TV 2 Vejret udsender varsel

Vindstød i nat kan løfte trampoliner og havemøbler.

Det solrige og varme vejr er ved at blæse væk, og det går hurtigere og hurtigere det næste døgns tid.

Det er derfor en god idé at sikre havemøbler og sommerlegetøj, som ellers lige er sat frem. Især parasoller, telte og markiser er sårbare, men en dårligt tøjret trampolin eller lette havemøbler kan også få sig en flyvetur.

TV 2 Vejret har varslet for vindstød af stormstyrke i Nordvestjylland og vindstød af stormende kuling i en større del af landet.

Sjældent med kraftig blæst i maj

De kraftigste blæsevejr hører vinteren til, og særligt fra maj til september er det mindre blæsende i Danmark.

Det er samtidig den tid på året, hvor "vindsårbare" ting kommer frem i haver og på markeder. TV 2 Vejret varsler derfor også for vindstød af stormende kuling i denne periode, men ikke om vinteren.

Derudover kan blæst i maj og om sommeren også få bedre fat i træer med mere på grund af blade og blomster.

I maj sidste år og i 2019 blev der målt stormstød, men ikke i de øvrige fire maj-måneder de seneste seks år.

Blæsten kulminerer i nat

Blæsten er tiltagende hele aftenen i hele landet, og ved midnat er der vindstød af stormstyrke nær Thy og Hanherred og vindstød af stormende kuling flere steder.

I de østlige egne kulminerer vinden midt på natten, men bliver knap så kraftig som i nordvest. På grafikken klokken 03 i nat kan man se, at hele Vestkysten, Kattegatøerne og Sjælland rammes af de kraftige vindstød.

Onsdag morgen aftager vinden igen, og hele forløbet med den tiltagende vind, kulimination og efterfølgende aftagende vind kan ses på nedenstående video.

Vindstød fra tirsdag klokken 18 til onsdag klokken 10. Video: Jens Ringgård Christiansen