Anholt fik over 110 mm regn

16x9

Anholt fik 110 mm da et kraftigt regnvejr mandag ramte Danmark.

Mandagens kraftige regnvejr over Danmark gav lokalt enormt store nedbørmængder. Flere steder faldt der 60-80 mm - og på Anholt, hvor der kom mest faldt der over 110 mm regn.

Fra søndag aften, da de første byger nåede Sydvestjylland og frem til tirsdag morgen lå store dele af Danmark under tunge regnskyer, der gav store mængder regn fra sig.

DMI har tirsdag opgjort nedbørtallene for for de forgangne døgn, og de viser, at de store nedbørmængder var fordelt ud over stort set hele landet - men det var i Nordjylland og ved Kattegat der faldt mest.

De største nedbørmængder finder man i et strøg fra Sydvestjylland over Fyn til den nordlige del af Sjælland - og så videre op gennem Kattegat til den nordlige del af Jylland.

Nedbørmængderne vurderes umiddelbart som nogle af de største, der er faldet over så stort et område i flere år.


Over 110 mm pĂĄ Anholt
Ifølge DMI, der har gjort nedbørtallene op for de seneste to døgn - fra søndag kl. 8 til tirsdag kl. 8, så faldt der mest regn på Anholt.

To nedbørstationer på Kattegatøen har begge målt over 100 mm. Mest blev der målt ved en nedbørstation midt på øen. Her blev det til hele 110,1 mm. Ved havnen på Anholt blev der målt 101 mm regn, hvoraf de 92 mm faldt fra mandag morgen til tirsdag morgen.

PĂĄ Anholt havde man som mange andre steder i den nordlige del af landet stort set hele mandagen silende regn, der i perioder ogsĂĄ var skybrudsagtig.

De 110 mm på Anholt er næsten dobbelt så meget som en hel måneds normalnedbør i august (67 mm) - og det på blot to døgn.


Nordjyderne fik over 90 mm
Fra Kattegat strakte det kraftige regnbĂĄnd sig videre ind over den nordlige del af Jylland, hvor man flere steder blev mĂĄlt mellem 60 og 80 mm regn.

Mest faldt der i Nordjylland med 98,5 mm regn ved Lild Strand mellem Hanstholm og Fjerritslev i Nordvestjylland - men også Læsø (85,9 mm), Gatten i Vesthimmerland (84,6 mm), Aggesund (79,6 mm) og Skagen (74 mm) var godt med rent nedbørmæssigt.

Også længere mod syd på den nordlige del af Djursland fik man regn. Ved Hevringholm på Norddjurs faldt der 88,7 mm regn, mens Gjerrild fik 75,4 mm. Nær Mariager Fjord i Havndal faldt der 85 mm regn.


77 mm i Sønderjylland
Sønderjyderne gik heller ikke ram forbi - og det var her det hele startede. Mest faldt der ved Haderslev i den østlige del af Sønderjylland, hvor man fik 77,1 mm regn, mens Bredebro nord for Tønder fik 75,6 mm.

I Skrydstrup ved Vojens nĂĄede der at falde 67 mm regn.


Over 70 mm på Sjælland
På Sjælland fik man i den nordlige halvdel flere steder mellem 50 og 60 mm regn. Mest faldt der i Helsingør, hvor man målte 70,9 mm tæt forfulgt af Rørvig (68,6 mm) og Hillerød (67,6 mm).

I Hovedstadsområdet fik man mest regn på Amager. I Københavns Lufthavn i Kastrup blev der målt 67 mm regn.

Mens størstedelen af landet har fået store mængder regn - nogle af de største nedbørmængder på et døgn i flere år, så er den vestligste del af Jylland stort set er gået ram forbi. I Borris i Vestjylland er der siden søndag aften blot faldet 4,6 mm regn.