Vejr

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Radar fra DMI. Se her, hvor tæt regn, sne, slud eller hagl er på dig.

Her ser du radar for nedbør for hele Danmark i dag. Vejrkortet viser hvordan nedbøren har bevæget sig over Danmark de seneste 3 timer dagen i dag.

Få nem afgang til nedbørsradaren med TV 2 VEJR app.

Radaren sender elektromagnetiske signaler op mod skyerne. Rammer signalet en regndråbe eller et snefnug, så reflekteres signalet til radaren. Vi opdaterer vores online radarkort hvert 10. minut 24 timer i døgnet, hver dag året rundt.

Vi får radar online og direkte fra DMI (Danmarks Meteorologiske Institut). Radardata er sammensat af data fra DMI’s fem radarer på Stevns på Sjælland lidt syd for København, i Sindal i Nordjylland lidt nord for Aalborg, i Virring mellem Aarhus og Skanderborg, på Rømø ud for Sydjyllands kyst og på Bornholm. Radaren giver overblik over den nedbør, der allerede er faldet, men brugt rigtigt giver den en meget tydelig fornemmelse af, hvor regnen er på vej hen. Nedbøren kan fx være i form af både regn, sne, hagl og slud.

DMI’s radar er meget følsom og slår ud på selv ganske lidt nedbør. Svag nedbør vil være vist på radarskærmen med en lys blå farve. Farven ændrer sig så over i en mere lilla farve, efterhånden som nedbøren tager til. Radaren sender elektromagnetiske signaler op mod skyerne. Rammer signalet en regndråbe eller et snefnug, så reflekteres signalet til radaren.

Da det er en nedbørsradar, der reagerer på den modstand, signalerne møder, kan den ikke se forskel på nedbør. Det vil sige, at radaren reagerer ens på alle slags nedbør. Hvis der er regn, sne, hagl og slud i luften, giver det signal.

Nedbøren kan med andre ord være regn, hagl, sne og alt derimellem. Til gengæld er radaren pålidelig. Den reagerer kun, når der er noget i luften, selvom der kun skal ganske få regndråber eller snefnug til at få den til at slå ud.

Denne vejrradar viser kun den nedbør, der har været, og selvom det kan se ud, som om der nærmer sig et kraftigt nedbørsvejr, skal man huske på, at uvejret kan nå at opløse sig, inden det når frem.

Radaren indeholder fremskrivninger af nedbør. Dermed kan du se hvor du kan forvente, at det kommer til at regne i de kommende timer. Dette vil give dig en mere præcis prognose, da byger ofte rammer meget lokalt.

Hvis der er tale om en generel vejrudsigt, vil den ofte dække over, at der er nedbør en række steder inden for dens område, mens der er andre områder, der går fri. Der vil du kunne få en langt mere præcis prognose for vejret lige præcis der, hvor du har behovet med denne vejrradar.

DMI’s fem radarer er opstillet på Stevns på Sjælland, lidt syd for København, i Sindal lidt nord for Aalborg, i Virring mellem Aarhus og Skanderborg, på Rømø ud for Sydjyllands kyst og på Bornholm.

Du kan altid se, hvornår regnen falder i dit område med nedbørsradaren i TV 2 VEJR app eller her på siden.

Læs mere om TV 2 Vejr appen og download den lige her