Grøn jul til de fleste, men...: Her lever et hvidt julehåb endnu

16x9

Juleaften en ret mild fornøjelse uden sne for størstedelen af landets vedkommende, men i en lille del af landet kan man måske få 'held i sprøjten'

Om fem dage vil langt de fleste danskere danse om juletræet og pakke gaver op - for så er det nemlig juleaften.

Og det bliver en ret mild fornøjelse uden sne for størstedelen af landets vedkommende, men i en lille del af landet kan man måske få 'held i sprøjten' og opleve lidt af 'det hvide guld' på selve juleaften.

Og det er nordjyderne, der har de største chancer for lidt drys fra oven juleaften, selvom sandsynligheden for en grøn jul også hér dog er størst.

Det hele afhænger af, hvor hurtigt et lavtryk passerer hen over Danmark natten til Juleaftensdag og på selve dagen.

For sætter lavtrykket sit lange ben forrest, så kan vinden i Nordjylland ud på juleaftensdag dreje om i nord og nordøst, koldere luft kan strømme frem til vendelboerne og der vil i så fald kunne falde lidt sne.

De seneste prognoser fra TV 2|VEJRET har dette scenarie, og står prognosen til troende, så vil der falde lidt sne ved temperaturer lige over frysepunktet.

Om sneen når at komme til det nordjyske juleaften er stadig usikkert - mere sikkert er det, at det i juledagene i hvert fald en overgang bliver koldere med mulighed for slud- og snebyger.