Ikke kun blæst: Her kan man få kraftigt snevejr

Stormlavtrykket passerer lige gennem Danmark _ og både omkring dets center og nord derfor vil nedbøren kunne falde som sne

Det er ikke kun blæsende vejr med vindstød af stormstyrke, der er udsigt til i dag. Stormlavtrykket, der er på vej ind over Danmark kan nemlig også give et kraftigt snevejr.

Allerede fredag morgen er der stedvis faldet sne i den nordlige halvdel af Jylland - og temperaturen ligger lige omkring frysepunktet.

Når stormlavtrykket nærmer sig, vil det sende et større nedbørområde op over Danmark, som allerede er på vej op over den sydvestlige del af Jylland.

Stormlavtrykket passerer lige gennem Danmark - og både omkring dets center og nord derfor vil nedbøren kunne falde som sne.

De fleste vil få silende regn, men i den indre del af Sydjylland, Østjylland, på Vestfyn og i Nordjylland kan nedbøren gå over i slud og tøsne - og nogle steder kan nedbøren være så kraftig, at sneen kan blive liggende på jorden.

Størst risiko - eller mulighed om man vil - for snevejr er der i højdedragene omkring Skanderborg og Silkeborg (Ejer Bavnehøjområdet/Søhøjlandet), omkring Mols Bjerge, måske omkring højdedragene på Vestfyn - og så helt generelt i Midt- og Nordjylland.

I animationen ovenfor kan du se, hvor der er størst chance for sne.

Vinterens første sne faldt i går i Nordjylland - og så sent har vi ikke skulle vente på den første sne i 14 år.

Har du fået sne - eller taget billeder af snevejret, så send dem meget gerne til os her på TV 2 VEJRET. Enten via linket ovenfor til højre - eller i formularen herunder.