Blæst på broerne

Når tusindvis af danskere i morgen tidlig drager af sted på arbejde, så kan det måske blive en anderledes langsommelig affære for nogle

Hør Jens Kjær Nielsen fra Storebælt A/S fortælle om restriktioner og lukninger af Storebæltsforbindelsen.

Når tusindvis af danskere i morgen tidlig drager af sted på arbejde, så kan det måske blive en anderledes langsommelig affære, for dem der skal krydse enten Storebælts- eller Øresundsbroen.

Kraftig tværvind truer begge broer
Begge broer er nemlig udsat for en kraftig tværvind med vindstød af stormstyrke, når et blæsevejr i løbet af natten og de tidlige morgentimer bevæger sig ind over landet.

Blæsten ventes at kulminere netop i de tidlige morgentimer, hvor en ny arbejdsdag begynder for rigtig mange, og derfor kommer blæsten på et meget ubelejligt tidspunkt - og i den grad fra en ubelejlig retning.

Vinden vil nemlig blæse stærkt fra syd og sydvest - direkte på tværs af broerne, og især Øresund risikerer en lukning mens den kraftige blæst passerer.

Ifølge oresundsbron.com lukkes broen, der hænger i op til 57 meters højde, for al biltrafik når vindstødene når over 25 m/s svarende til stormstyrke, og netop dét ser ud til at indtræffe over Øresund fra midt på natten og indtil torsdag formiddag.

På Storebælt lukkes broen normalt først helt, når middelvinden når over 25 m/s eller vindstødene når over 27 m/s, og vindstød på 27 m/s er ikke en umulighed onsdag morgen.

Under alle omstændigheder må man forvente kraftige vindstød af stormstyrke og ligeledes, at der kan være lukket for høje, lette køretøjer og i det mindste hastighedsbegrænsninger på landets største bro.

Øresundsbroen allermest udsat
Øresundsbroen er traditionelt ekstra udsat under kraftig blæst, og med orienteringen fra nordvest (København) mod sydøst (Malmø) er en påvirkning af trafikforholdene på broen onsdag morgen næsten uundgåelig.