Jordskælv i Kattegat: Det værste i to år

16x9

Et efter danske forhold kraftigt jordskælv rystede tidligt mandag morgen Kattegat med en styrke på 4,4 på Richterskalaen

Et efter danske forhold kraftigt jordskælv rystede tidligt mandag morgen Kattegat med en styrke på 4,4 på Richterskalaen.

Jordskælvet var et af de kraftigste i Danmark i nyere tid og ifølge de foreløbige oplysninger skete det kl. 04.57 og havde epicenter i Kattegat lige sydøst for Anholt og målte 4,4 på Richterskalaen og blev udløst 5,8 kilometer nede i jorden, hvor det havde sit hypocenter.

Jordskælvet i Kattegat er et af de kraftigste i Danmark i nyere tid og var kun lidt svagere end det, der i februar blev udløst lige ud for Thy i Nordvestjylland, som målte 4,7 på Richterskalaen. Det var i øvrigt samme styrke som det jordskælv, der i december 2008 kunne mærkes på store dele af Sjælland og Bornholm.

Mandagens kraftige jordskælv opstod langs den linie, hvor man i Danmark kan opleve jordskælv. En større forkastningszone løber tværs gennem Skåne i sydøst og videre mod nordvest til det nordlige Øresund - op gennem Kattegat og videre til det nordlige Jylland og Thy - og herfra løber den ud i Skagerrak.

Forkastningszonen hedder Thornqvistzonen - og det er langs den man kan opleve jordskælv i Danmark.