318 mm: Næstvådeste sommer i 137 år

16x9

Kun én gang siden 1874 har vi haft en mere regnfuld sommer end i år

Kun én gang i de sidste 137 år har vi haft en mere regnfuld sommer end i år. Sommeren 2011 har med det seneste døgns byger regnet sig ind på andenpladsen over våde somre.

Ialt er der nu siden den 1. juni faldet hele 318 mm regn på landsplan - det viser de senest opgjorte nedbørtal fra DMI.

Dermed har vi på et døgn overhalet både 2007 og 1879, hvilket placerer sommeren 2011 på en andenplads - kun 5 mm efter 1980 - der stadig er den vådste sommer, siden man i 1874 begyndte at registerere nedbøren i Danmark.

Med endnu to døgn tilbage af sommeren - som meteorologisk set slutter den 1. september kl. 8 om morgenen - så kan vi meget vel til den tid kunne kigge tilbage på den vådeste sommer 'nogensinde'.

De kommende to døgn vil byger hen over Danmark ifølge TV 2 Vejrcenters seneste prognoser kunne give mellem 4 og 7 mm regn på landsplan, hvilket kan gøre det til en lille gyser om sommeren 2011 ender med at få den tvivlsomme ære af at være den vådeste sommer nogen overhovedet kan huske.

Sommerens enorme nedbørmængder er faldet i forbindelse med flere kraftige regnvejr, hvor især skybrud og tordenbyger har givet deres andel af sommerregnen.

De 318 mm fordeler sig med 75 mm i juni, så faldt der 113 mm i juli, og her i august har vi indtil videre fået 129 mm regn.

Den normale mængde sommerregn er 188 mm - præcis, hvad alene juni og juli har budt på i år. Al nedbør som er faldet og fortsat vil falde i august er således ud over det sædvanlige.

Den skarpsindige læser vil have bemærket, at der mangler en millimeter i det samlede regnskab. Den er 'forsvundet' i afrundingen af de tre måneders nedbør. Nedbør angives nemlig i antal hele mm.