Koldeste vinter i 1000 år på vej

16x9

Den koldeste vinter i 1000 år kan være udsigten for den kommende vinter hvis man skal tro Polske meteorologer.
De har i hvert fald spået den kommen de vinter til at blive ekstrem kold, ja faktisk så kold at den vil skrive sig ind i de ekstreme vinters rekordbog.

Det er golfstrømmen som de polske meteorologer har kigget på, de mener at den vil gå ned i styrke eller måske vil den del af golfstrømmen der kommer op i den nordlige del af Atlanterhavet endda lukke helt ned og sker det forudsiger man altså at vinteren kan blive ekstrem kold og blive en af de koldeste i 1000 år.

Den polske meteorolog Mikhail Kovalevski mener at en af årsgaerne til at golfstrømmen kan lukke ned er på grund af BPs olielækage i den Mexikanske golf, det er her at golfstrømmen udspringer og deres påstand er at olieudslippet kan få så stor betydning for strømmens styrke at det kan på virke Golfstrømmen i hele Atlanterhavet og der med også vores vinter.

"Det lyder altid spændene når nogen kommer med forudsigelser for vinteren og især når man spår at det kan blive den koldeste vinter i 1000 år og der er ingen tvivl om at Golfstrømmen har stor betydning for vores vintervejr" Fortæller Peter Tanev TV2 Vejrcenter og forsætter "Men at golfstrømmen skulle mindske i styrke eller helt lukke ned på grund af olieudslippet har jeg næsten ikke fantasi til at forestille mig, men udelukke noget 100% skal man jo aldrig men indtil videre lyder det her som en god historie, men det er også vigtigt at bemærke at andre institutter og f.eks. NASA ikke har indikationer på at golfstrømmen svinder snare tværtimod"

I følge de poslke meteorologer har man allerede på den Skandinaviske halvø set tegn på at der er ændringer på vej.