Vintervejret er nået helt til Spanien

16x9

I Spanien har man de seneste dage haft rigtigt vintervejr.

I Spanien oplever man et meget tidligt vinterfrembrud. Kold polarluft er nået ned over Den Iberiske halvø, hvor man onsdag for anden dag i træk havde vintervejr.

Den kolde polarluft, der også er strømmet ind over Danmark, er fortsat langt mod syd. Fra Ishavet er den kolde luft strømmet videre ned over De Britiske Øer og Nordsøen - og derfra videre til Den Iberiske Halvø.

Både tirsdag og onsdag har man i den nordlige halvdel af Spanien haft snevejr helt ned til 800 meters højde.

Den kolde polarluft nåede frem til Spanien i løbet af tirsdagen og gav i højder over 1.200 meter anledning til kraftigt snefald. Det betød blandt andet, at bjergområderne vest for den spanske hovedstad Madrid oplevede rigtigt vintervejr, som man normalt kun ser det flere måneder senere.

Onsdag faldt snegrænsen helt ned til 800 meter og mange steder i den nordlige halvdel af Spanien lå byerne vinterlige hen med 10-15 cm sne.

I Madrid mærkede man også det tidlige kuldefrembrud. Tirsdag morgen stod man op til temperaturer omkring 11 grader, der styrtdykkede i løbet af dagen. Ud på eftermiddagen, da den kolde luft var nået frem havde man blot 5 graders varme i den spanske hovedstad, mens regnen silede ned.

Det er ikke temperaturer, der er hverdagskost i Madrid selv her sidst i oktober, hvor den normale dagtemperatur er 16 grader.

Vintervejret i Spanien varer ved det kommende døgn. Først i løbet af fredagen, hvor det bliver lunere, er det kun i de høje bjerge i Sierra Nevada og i Pyrenæerne, det vil sne.