Ny uge byder på regn og rusk – TV 2 Vejret varsler skybrud

Mandag er der risiko for skybrud og torden i store dele af landet.

September har indtil videre budt på sommervarme og kun lidt nedbør.

Indtil videre er der på landsplan faldet 9,0 millimeter regn, hvor der normalt falder 74,4 millimeter i hele september.

Det kan den kommende uge nu veje op for, når efterårsvejret melder sin ankomst. Ugen ser nemlig både vådere og mere blæsende ud, end september hidtil har været.

Varsel for skybrud og torden

Mandag lægger hårdt ud med to regnvejr. Først skal et regnvejr passere over landet i nattetimerne, som kan give hidsige byger over Jylland og Fyn.

Dernæst skal et endnu kraftigere regnvejr bevæge sig over landet i dagtimerne. Det kan bringe byger med både torden og risiko for skybrud.

I den forbindelse har TV 2 Vejret varslet skybrud og torden mandag fra klokken 9 til 16.

Varslet gør sig gældende i store dele af Jylland mod vest, mens der i resten af Jylland og på Fyn er mindre risiko for skybrud og torden.

Et skybrud betyder, at der falder mere end 16 millimeter regn på en halv time.

Begge regnvejr har udsigt til at være mest udbredt over den vestlige del af Jylland, hvor der flere steder kan falde mere end 30 millimeter regn.

Over den østlige del af Danmark bliver regnvejret mere svækket. Det er også her, man mandag kan se frem til de luneste temperaturer, som kan nå op på 23 grader.

Ugen fortsætter med en tiltagende vind og med mere nedbør på programmet. Torsdag ser dog ud til at være mere tør med et pust af varmere luft fra syd.