Flot sensommervejr med op til 23 graders varme

Enkelte regnbyger kan forekomme.

Mange steder står man op til en flot morgenstund med helt rolige vindforhold.

Nattens stille og klare vejr har dog medvirket til, at der nogle steder er blevet dannet tåge, som kan genere morgentrafikken.

Stedvis kan tågen være med lav sigtbarhed på ned til omkring 100 meter.

I det hele taget er der risiko for tåge i hele landet frem til klokken 10. Men når først tågen er lettet, er der udsigt til en flot sensommerdag.

God plads til solen

Efter en morgen med klart vejr flere steder, vil formiddagen generelt blive domineret af spredte skyer på himlen.

Særligt i det centrale og vestlige Jylland kan solen endda få det lidt svært. Ellers bliver det overordnede set med nogen sol og tørvejr til alle.

Ud på eftermiddagen bliver der især i de sydlige og østlige dele af landet bedre plads til solen. I perioder kan man se frem til decideret solrigt vejr.

Anderledes ser det ud i den nordlige del af Jylland. Her er der nemlig risiko for, at der sidst på eftermiddagen kan dannes helt lokale regnbyger.

Store dele af lørdagen byder på tørvejr og nogen eller en del. Særligt over de sydlige og østlige dele af landet kan der komme en del sol og op til 23 graders varme. Ud på eftermiddagen kan der i nordlige Jylland blive dannet enkelte regnbyger. Video: Jonas Damsbo

Den megen solskin bliver ledsaget af ganske lunt sensommervejr. På tværs af landet topper temperaturen med 18 til 23 grader.

Varmest bliver det over Sydjylland, Nordfyn, Vestsjælland samt Lolland og Falster.

Med relativt svage vindforhold er der dermed udsigt til en lørdag, der indbyder til en gåtur i skoven eller andre udendørsaktiviteter.

Lørdag aften fortsætter det med at holde stort set tørt. Dog er der stadig risiko for enkelte regnbyger fra Vendsyssel ned over Himmerland og Kronjylland.

Ovenpå en lun sensommerdag er det en god idé at huske en jakke til aftentimerne. Solen går efterhånden tidligt ned, hvilket gør de mørke timer kølige.

Frem til midnat ligger temperaturen i det meste af landet på 15 til 17 grader.