Langtfra slut med smukt sensommervejr

I weekenden kan temperaturen måske ramme 25 grader.

På en lidt grå og til tider våd tirsdag er der nok mange, der allerede drømmer sig tilbage til det solrige og varme sommervejr, som store dele af september har budt på.

Men faktisk skal man ikke vente særligt længe, før der igen er lunt og solrigt sensommervejr over Danmark.

De næste par dage står den på en smule køligere septembervejr, men i weekenden vender det smukke sensommervejr for alvor tilbage.

Her er der udsigt til masser af sol og temperaturer, der kan nå op i underkanten af 25 grader.

Et par køligere dage – tæt på nattefrost

Allerede onsdag får man en forsmag på det smukke sensommervejr, når en opklaring i løbet af dagen bevæger sig ned over landet og giver solrigt vejr til langt de fleste.

Fordi luften er koldere, vil man opleve, at himlen vil fremstå mere blå, end den gjorde under den seneste meget varme periode.

Temperaturen topper da også 'blot' med 15 til 18 grader, hvilket dog stadig er pænt for midten af september.

At vi befinder os i en køligere luftmasse, kommer vi for alvor til at mærke natten til torsdag, hvor temperaturen i særligt de indre dele af Jylland kan komme ned på mellem 4 og 7 grader – lokalt måske koldere.

Lunt og solrigt fra fredag – lille mulighed for sommerdag

Torsdag kommer der lidt flere skyer på himlen, som helt lokalt måske giver en enkelt regnbyge.

Og ellers er det særligt fredag, når mange går på weekend, at sensommervejret for alvor melder sin ankomst.

Et højtryk øst for Danmark sørger for en periode med få skyer, mens der samtidig bliver trukket lun luft op over landet fra syd.

Prognoser viser, at temperaturen generelt forventes at toppe med 18 til 23 grader.

Måske kan det endda blive en smule varmere ved ugeskiftet med op imod 25 grader, hvilket vil udløse endnu en sommerdag. Dette er dog stadig noget usikkert.

Var sensommervejret faldet en uge senere, havde der været tale om løvfaldssommer, hvilket er defineret ved, at der efter jævndøgn kommer tre dage i træk med mindst 20 grader.