Endnu varmere dage i vente, viser prognose

Et kraftigt højtryk holder alt nedbør på afstand af Danmark.

I 17 dage har det ikke regnet over Danmark, og solen har det meste af tiden haft rigeligt med plads på himlen.

Og vi kan ligeså godt vænne os til det, for den næste uges tid fortsætter det tørre og solrige sommervejr med at dominere over det ganske land.

De seneste tre dage har været meteorologiske sommerdage med 25 grader eller derover. Det har blandt andet udløst en lokal varmebølge i København.

Fredag kan igen byde på en meteorologisk sommerdag med op til 26 grader i Jylland.

I weekenden bliver temperatruen sat en anelse ned, men herfra bliver det gradvist varmere dag for dag. Midt i næste uge kan vi måske komme op omkring de 27 grader på termometret.

Stedvis blæsende i weekenden

Generelt byder weekendens vejr på flot sommervejr med masser af sol.

Samtidig vil de fleste opleve relativt rolige vindforhold, hvilket gør det oplagt at komme udendørs i løbet af weekenden.

Men over den sydøstlige del af landet er historien lidt en anden. Her kommer det til at blæse med op til en hård vind fra østlig retning, hvilket vil lægge en dæmper på temperaturen.

Mens Jylland, Fyn og det nordlige Sjælland kan se frem til mellem 20 og 24 grader på termometret lørdag og søndag, bliver det altså noget køligere mod sydøst.

På Sydsjælland, Møn, Falster og Bornholm holder temperaturen sig nemlig på blot 15 til 19 grader.

Det blæsende vejr holder ikke bare temperaturen nede, men er også med til at øge fordampningen i de berørte områder.

I forvejen er Danmark ekstremt tørt, hvilket blot vil blive endnu værre med det solrige, varme og stedvist blæsende vejr.

Nye sommerdage i sigte

Efter en weekend, der formentlig bliver uden meteorologiske sommerdage, kommer muligheden i den grad tilbage i næste uge.

Her blæser varm luft ind over Danmark, hvilket skruer yderligere op for temperaturen.

Midt på ugen er der udsigt til udbredt 24 til 26 graders varme – lokalt måske 27 grader. Dermed venter årets hidtil varmeste dag lige rundt om hjørnet.

Hvis man går med tanken om at drage mod de danske strande for at blive kølet ned, så ligger badevandstemperaturen på cirka 18 til 21 grader. Du kan se, hvor varmt vandet er ved din lokale strand her.

Kraftigt højtryk styrer vejret

Det solrige og tørre vejr holder fortsat fast i Danmark.

Nogle prognoser har enkelte regnbyger sidst på ugen, men det er ikke sikkert, at de bliver til noget.

Årsagen til det stabile vejr over Danmark og Nordeuropa som helhed er et kraftigt højtryk, der i skrivende stund ligger over De Baltiske Lande.

Højtrykket fungerer som en slags blokering, som holder alt nedbør og ustadigt sommervejr på afstand fra Danmark.