Prognose: Mere varme på vej

Temperaturerne er langsomt stigende hen over weekenden.

Sommerens første weekend står for døren, og dermed melder et af de helt store spørgsmål sig nok:

Fortsætter det tørre og solrige vejr til min kommende havefest, eller når jeg er til Distortion i de københavnske gader, eller til Northside festivalen ved Aarhus?

Det korte svar er ja.

Et højtryk ved De Britiske Øer sørger for, at det tørre og solrige vejr fortsætter, så langt øjet rækker.

Til gengæld er det med at huske den varme sovepose, hvis man for eksempel ligger i telt på en af landets festivaler. Luftmassen over Danmark bliver kølig for årstiden, hvilket kan sende temperaturen ned omkring 2 grader om natten.

Husk den varme trøje

Mange går på weekend fredag eftermiddag med masser af solskin og rolige vindforhold. Samtidig ligger temperaturen omkring de 20 grader.

For mange betyder det ren sommeridyl og grill i haven. Vælger man at starte op i grillen, er det imidlertid med at være ekstra forsigtig, da tørkeindekset i øjeblikket er tårnhøjt.

Det klare og stille vejr fortsætter hele fredag aften, men en trøje er nok at foretrække, da temperaturen hurtigt falder til under 10 grader efter solnedgang.

I løbet af natten til lørdag kommer temperaturen ned mellem 2 og 6 grader.

Sol, sol og atter sol

Lørdag ligger et lille lavtryk hen over Danmark og giver en del spredte skyer først på dagen. Som dagen skrider frem, klarer det efterhånden op med en solrig eftermiddag og aftenstund til følge.

Temperaturen ligger generelt på 16 til 21 grader, men på Bornholm og langs vestvendte kystområder bliver det noget køligere med 13 til 15 grader.

Søndagens vejr bliver en ren gentagelse med solrigt sommervejr i hele landet.

Der bliver endda skruet lidt op for temperaturen, som lokalt kan nå op på 23 graders varme.

Fastlåst vejrsituation

Vejret har efterhånden været stabilt i en lang periode – og der er ingen udsigt til, at det stopper lige foreløbig.

Årsagen er et kraftigt højtryk ved De Britiske Øer, der har fastlåst vejret over Europa i en nærmest omvendt situation.

Nordeuropa er således domineret af højtryksvejret med tørt sommervejr. Anderledes ustadigt ser det ud over Sydeuropa, hvor kraftig regn den seneste periode blandt andet har skabt oversvømmelser i Italien og Spanien.