Solrig og nogle steder blæsende onsdag venter

I dele af landet kommer temperaturen op over 20 grader.

Foråret siger farvel til os med masser af solskin på den danske forårshimmel.

Fra morgenstunden hænger der imidlertid en del spredte skyer over en stor del af landet.

De fleste steder er der huller til solen, men i Syd- og Vestjylland er dagen begyndt med overvejende skyet vejr. Men som dagen skrider frem, klarer det efterhånden op.

Det er fortsat et højtryk ved De Britiske Øer, der sørger for det generelt tørre og solrige vejr over Danmark.

I dele af landet bliver det dog en overgang mere blæsende, da et lavtryk i løbet af onsdagen triller ned over Østersøen.

Blæsten skruer ned for temperaturen

Ved middagstid forventes det at være med næsten fuld sol i alle landsdele. Kun små uskyldige vattotter er der fortsat at finde på himlen.

Derudover vil der stadig hænge en skærm af højtliggende cirrusskyer hen over Danmark. Disse er imidlertid så tynde, at solen sagtens kan skinne igennem.

Der er udsigt til en lun og solrig onsdag, der særligt langs den jyske vestkyst dog bliver noget blæsende. Video: Jonas Damsbo

Dermed er der altså udsigt til en flot forårsdag med solrigt vejr, der for manges vedkommende også bliver lun.

Men en frisk til hård vind fra vestlig retning er dog med til at lægge en dæmper på temperaturen i navnligt de vestlige egne af landet.

I størstedelen af Jylland vil man nemlig være noget eksponeret for vinden, hvor temperaturen de fleste steder topper på 14 til 18 grader. Det samme gør sig også gældende for solskinsøen Bornholm.

Fra de østvendte jyske kystområder hen over Fyn, Sjælland, Lolland og Falster kan man se frem til temperaturer på mellem 20 og 22 grader, når det bliver varmest.

I aften fortsætter det solrige og klare vejr i hele landet, mens vinden langsomt er aftagende.