Flot, solbeskinnet tirsdag i vente – her bliver det varmest

Temperaturen når i dagens løb op omkring 20 graders varme.

Tirsdag venter der endnu en flot solskinsdag til hele landet.

Dog er der dele af Danmark, hvor dagen er begyndt med overvejende skyet vejr.

Det er særligt over store dele af Syd- og Vestjylland, Fyn og Nordvestsjælland, hvor der fra morgenstunden hænger en del skyer. I resten af landet står man op til masser af sol.

Med solens hjælp ligger temperaturen flere steder allerede over 10 grader, men det vil i løbet af dagen blive vekslet til omkring 20 graders varme.

Hurtig opklaring

De dele af landet, som er stået op til skyer, kan forvente, at morgenens skydække forsvinder i løbet af morgen- og formiddagstimerne.

Dermed er der udsigt til solrigt vejr i hele landet, når vi passerer middagstid.

Stedvis ligger der en del skyer fra morgenstunden, men som dagen skrider frem, bliver det med solrigt vejr i hele landet. Video: Jonas Damsbo

I takt med at solen får mere magt, kan der bliver dannet små uskyldige vattotter på himlen. Disse vil dog kun kortvarigt skygge for solen.

Derfor er det med at huske solcremen, hvis man befinder sig udenfor i længere tid ad gangen. Uv-indekset kommer nemlig op omkring 5 til 6.

Når det bliver varmest i eftermiddag, er det med 17 til 21 grader på termometret. Centralt i Jylland kan måske bliver op til 22 grader, mens det langs kyster med pålandsvind bliver en smule køligere.

Imidlertid er der ikke meget gang i vindfanerne tirsdag. Dermed vil dagens vejr for mange føles ganske sommerligt.

Det stille og klare vejr fortsætter til langt ud på aftenen. Samtidig falder temperaturen kun langsomt og ligger ved 21-tiden stadig på 15 til 17 grader.

Altså en oplagt dag at tænde op i grillen. Vælger man at gøre det, kræver det i disse dage ekstra opmærksomhed, da tørkeindekset efterhånden er tårnhøjt i hele landet.