Regn til næsten hele landet i dag

Lokalt kan der falde op til ti millimeter regn.

Der er nok mange, der glæder sig over tirsdagens vejr. For efter nogle meget tørre uger er regnen endelig kommet.

Selvom det mange steder ikke rykker særlig meget ved tørkeindekset, er det alligvel tiltrængt med lidt vand fra oven til den knastørre natur.

Regnvejret kommer fra en front, der fra morgenstunden strækker sig ned gennem Jylland og flere steder giver ret kraftig regn.

Fronten bevæger sig i løbet af dagen østover, og giver dermed regn til stort set alle.

Sådan rammer regnvejret

I skrivende stund holder det endnu tørt på Fyn, men som morgenen skrider frem, rammer regnvejret også det fynske.

Allerede først på formiddagen kommer regnvejret også til Sjælland, men dog i en svækket tilstand, da nedbørsintensiteten generelt er aftagende.

I formiddagstimerne ligger regnvejret dermed over den østlige del af landet, mens det holder tørt i det meste af Jylland, på dele af Fyn samt Bornholm.

En front skal passere landet med regn til de fleste. Video: Jonas Damsbo

Faktisk er der udsigt til ganske pænt eftermiddagsvejr i Jylland med lidt eller nogen sol. Dog bliver det blæsende med op til en hård vind fra nordvest.

Som eftermiddagen skrider frem, bliver regnen østpå mere sporadisk, og efterhånden kommer opklaringen også til denne del af landet.

Sidst på eftermiddagen er det stort set kun Bornholm, der har lidt regnbyger på programmet.

Dagens temperaturniveau er 11 til 16 grader. Med en opfriskende vind kommer det til at føles køligt sammenlignet med de seneste dages sommerlige vejr.

Stort set tørvejr til aften

I aftentimerne holder det stort set tørt. Eneste undtagelser er enkelte regnbyger i Jylland og på Bornholm.

Inden dagen er omme, har de fleste landsdele fået op mellem fem og ti millimeter regn. På klippeøen og i Vestjylland er der dagen igennem kun tale om ganske få millimeter.