Vejr

Mandag kan blive årets hidtil varmeste dag

I aften er der udsigt til kraftig regn, der stedvis kan være med torden.

Det er en lun morgenstund, vi er stået op til denne mandag. I hele landet ligger temperaturen allerede på mellem 10 og 15 grader.

Imidlertid er det ikke med bragende solskinsvejr, men derimod med et udbredt skydække over det meste af Danmark.

Særligt mod vest er dagen startet noget overskyet, og længst mod nord- og sydvest er man endda blevet vækket med lidt bulder og brag i form af tordenbyger.

Ellers er der udsigt til en mandag med overvejende tørvejr, der helt lokalt kan udløse en meteorologisk sommerdag.

Her bliver det varmest

Allerede i løbet af formiddagen kommer temperaturen op over 20 grader mange steder.

Men igen er det stadig med en del skyer over de vestlige landsdele. Det er da også i Vestjylland, at der som det eneste sted i landet kan komme enkelte regnbyger i dagens løb.

En lun mandag er i vente, hvor temperaturen lokalt kan ramme 25 graders varme. De fleste vil opleve tørvejr, men længst mod vest kan der i dagen komme en regnbyge forbi. Video: Jonas Damsbo

I resten af landet holder det tørt med de bedste solchancer øst for Storebælt.

Dagens højeste temperatur forventes også at komme i den østlige del af landet. I København kan termometeret i eftermiddag måske passere de 25 grader.

Sker det, vil det give årets første meteorologiske sommerdag og dermed årets hidtil varmeste dag. Søndag var vi tæt på med 24,7 grader ved Landbohøjskolen på Frederiksberg.

Det generelle temperaturniveau kommer dog til at ligge mellem 20 og 24 graders varme – langs kysterne lidt køligere.

Forårsvarmen over Danmark kan virkelig mærkes, da vinden dagen igennem er svag til jævn fra østlige retning.

Kraftig regn i aften

Ud på aftenen går en koldfront i land, hvilket efterhånden giver ganske kraftig regn flere steder. Stedvis kan det være med torden.

Følg regnen på TV 2s radar

Husk, du kan altid følge regnen på VEJR.TV2.DK eller vores app. Vores radar viser, hvordan regnen bevæger sig, og hvor den er på vej hen. I vores app er det muligt at få udsendt et regnvarsel cirka 30 minutter inden regnens ankomst.

Følg regnen her

I første omgang er der størst risiko i den sydlige del af Jylland, men som aftenen og natten skrider frem, bliver det mere udbredt op igennem det jyske.