Vejr

Prognose: Sol og 25 graders varme

Varmere dage i vente, men det er også med risiko for nattefrost

Det danske majvejr har vist sig at være lidt af en rutschebanetur. Fra køligt og blæsende vejr i bededagsferien til solrigt og varmt i den forgangne weekend.

Blot tre dage efter målinger på 23 grader har de seneste dage været præget af 10-11 grader med blæst og byger – og onsdag har endda budt på vindstød af stormstyrke.

Nu ser vejret så igen ud til at skifte karakter. Og denne gang til måske endnu varmere vejr end sidste weekend.

Torsdag får kun dele af landet sol

På selve Kristi himmelfartsdag bliver landet delt i to, hvad angår skydække. Øst for Storebælt er der god chance for nogen sol dagen igennem, mens der i dele af Jylland vil være overvejende skyet.

Den friske vind i Nordvestjylland aftager også i formiddagstimerne, og derefter har hele landet bare en svag til let vind. Højeste temperaturer i løbet af torsdagen bliver på cirka 17 grader, og det vil primært være i den østlige del af landet, at man vil komme deropad.

Risiko for nattefrost og tåge

Den kolde luftmasse over Danmark kombineret med aftagende vind giver gode betingelser for både tåge og lave nattetemperaturer. Allerede natten til Kristi himmelfartsdag kan der være frost i græshøjde flere steder, og det samme gælder natten til fredag.

I henhold til den gældende klimanormal, der er gennemsnittet af årrækken fra 1991 til 2020, kan vi forvente den sidste nattefrost natten til 16. maj.

Varmere dag for dag

Fredag, lørdag og søndag byder på tørt vejr, rolige vindforhold og en del sol. Cummulusskyer vil poppe op i løbet af eftermiddagstimerne og vil i perioder pynte på himlen.

Dag for dag bliver luftmassen varmere og varmere, og det afspejler sig også i temperaturen, der henimod søndag kan ende på 22-23 grader.

Og lokalt kan søndag eller mandag også give temperaturer helt op til 25 grader. I så fald vil det være årets første meteorologiske sommerdag.

Sidste år faldt den første sommerdag 18. maj, hvor der blev målt 25,9 grader i St. Jyndevad tæt på den tyske grænse.