Vejr

Grå mandag mange steder – men her kan solen komme frem

Der er udsigt til en mild forårsdag med op til 9 graders varme.

Mange står op til en noget grå suppedas mandag morgen.

Til en begyndelse er det med tørvejr i langt det meste af landet, men i løbet af morgenen trækker en varmfront ind over en stor del af Jylland med et regnvejr til følge.

Dermed er det en god idé at have regnfrakken eller paraplyen klar. Til gengæld er det en mild morgenstund med mellem 5 og 7 graders varme.

Det regnvejr, der trækker ind over Jylland i morgentimerne, breder sig i dagens løb på tværs af Danmark.

Udbredt regnvejr

I løbet af formiddagstimerne er det et ganske udbredt regnvejr, der hænger over det meste af landet.

Følg regnen på TV 2s radar

Husk, du kan altid følge regnen på VEJR.TV2.DK eller vores app. Vores radar viser, hvordan regnen bevæger sig, og hvor den er på vej hen. I vores app er det muligt at få udsendt et regnvarsel cirka 30 minutter inden regnens ankomst. 

Følg regnen her

Efterhånden vil det dog give slip på Jylland, så det ved middagstid overvejende er øst for Lillebælt, at det regner. På Bornholm forventes det endnu at holde tørt.

Til middag er der altså udsigt til tørvejr i det meste af Jylland. I Nordjylland forventes der endda at gå hul på skydækket, hvorved forårssolen kan vise sig frem.

Efterhånden mest tørt

I eftermiddagstimerne begynder regnen at aftage over den østlige del af landet. Dog vil der i en periode fra midt på eftermiddagen til først på aftenen være regnbyger til Bornholm.

Dermed forventes eftermiddagen at stå på overvejende tørvejr med kun enkelte spredte regnbyger mod øst. Mange steder vil det være overskyet, men i den nordlige og centrale del af Jylland står den på nogen eller en del sol.

Temperaturen topper med mellem 7 og 9 graders varme, mens vinden er jævn til frisk fra vestlig retning.

Til aften holder det tørt i hele landet efter en dag, hvor der kan være faldet mellem en og tre millimeter regn.

Vinden er i aftentimerne aftagende, hvilket især i Jylland kan få temperaturen ned omkring frysepunktet.