Vejr

Spansk varme rammer Danmark i weekenden

I weekenden kan vi få årets hidtil højeste temperatur.

Efter en periode med kulde og flere nætter med frost, er der nu udsigt til lune temperaturer.

I løbet af fredagen og weekenden er der anledning til forårsstemning. Selvom det vil være skyet i det meste af landet, vil flere kunne opleve solen titte frem mellem skyerne.

Det milde vejr i weekenden vil stadig være præget af stedvis regn.

Lun og mild lørdag

Lørdag morgen begynder med regn længst mod øst, men resten af lørdagen vil det holde tørt i det meste af landet. Lokale byger kan dog komme forbi i løbet af dagen.

I flere egne af landet vil man opleve huller i skydækket. Særligt i de sene eftermiddagstimer vil det give gode muligheder for at nyde solen udendørs.

Temperaturen vil ligge mellem 8 og 13 graders varme. Især i de sydøstlige egne er der gode muligheder for at nå årets højeste temperaturer.

Det vil blæse med en let til jævn vind fra sydvest. På Bornholm vil vinden være lidt kraftigere først på dagen, hvor den vil være frisk til hård.

Søndag med både sol og regn

Natten til søndag vil et nyt regnvejr støde til fra sydvest, som vil fortsætte med at passere hen over Danmark i formiddagstimerne.

Regnen kommer fra en koldfront, som hører til et lavtryk, der løber hen over Norge.

På bagsiden af fronten vil der være udsigt til opklaring, men også køligere temperaturer. Langs Vestkysten vil temperaturen nå op mellem 7 og 10 grader, mens resten af landet vil kunne nå op til mellem 11 og 13 graders varme.

Vinden vil være let til jævn fra syd, men vil tiltage i løbet af dagen.

Varmerekorder i Sydeuropa

Det lune vejr, som vi møder i weekenden, kommer fra en varm luftmasse helt nede fra Spanien.

Allerede fredag er temperaturen herhjemme påvirket af denne varme, som har styret vejret i det sydlige Europa de seneste dage.

I flere dele af Spanien og den sydlige del af Frankrig har man haft over 25 graders varme. Det har medført flere lokale varmerekorder for marts måned i disse områder.

I Danmark betegner vi 25 graders varme som en meteorologisk sommerdag.

Efter regnvejret har passeret søndag, vil det igen være en kold luft, som ligger over Danmark.