Vejr

Lunere luft har kurs mod Danmark i weekenden

Vi har udsigt til årets hidtil højeste temperaturer.

Marts har indtil videre budt på perioder med vintervejr, men nu har lunere luft kurs mod Danmark.

Det er først noget vi mærker fra fredag, og vi skal heller ikke forvente, at det bliver klassisk lunt forårsvejr med masser af solskin.

Onsdag aften byder i første omgang fortsat på vintervejr, når et polarlavtryk krydser dele af landet med slud- og snebyger.

Natten til torsdag byder på udbredt frost, og torsdag eftermiddag og aften kan der igen falde slud og tøsne i Nordjylland.

Lunere luft fra fredag

Torsdag aften og natten til fredag passeres landet af en varmfront, der – som navnet antyder – efterfølges af varmere luft.

Det mærker vi fredag, hvor temperaturerne flere steder kan nærme sig ti graders varme.

Endnu lunere kan det blive i den sydlige del af Jylland, hvor termometrene kan vise 12 til 13 grader om eftermiddagen – navnlig hvis det klarer op.

Mange steder vil det nemlig forblive overskyet med lidt regn hist og her, men det vil slet ikke føles koldt på samme måde udenfor.

Måske 14 grader lørdag – vil blive årets hidtil varmeste dag

Endnu lunere bliver det lørdag, hvor den lune luft fra syd og sydvest fortsat strømmer op over Danmark.

Det bliver dog ret gråt vejr med mange skyer og mulighed for byger flere steder.

Der er dog også udsigt til perioder, hvor solen kan komme frem hist og her. Hvis det klarer lidt op, så kan temperaturen nå 13 til 14 grader flere steder i landet.

Selvom vi er i midten af marts, er den foreløbigt højeste temperatur i 2023 målt natten til nytårsdag. Midt om natten blev der målt hele 12,6 grader i Abed på Lolland, hvilket gav os ny rekord for højeste temperatur nogensinde målt i januar i Danmark.

Denne temperatur blev tangeret i mandags, da der – igen – blev målt 12,6 grader i Abed.

Men med udsigten til varmere vejr lørdag, er det meget sandsynligt, at det bliver den hidtil varmeste dag i 2023.

Søndag får vi vinden fra vest, og det giver en smule lavere temperaturer, der dog kan nå 10 til 11 grader, når det er varmest.