Vejr

Nyt snevejr rammer Danmark i dag

Søndag aften afløses sne og kulde af regn og markant mildere luft.

Vi er stået op til endnu en kølig morgenstund med temperaturer under frysepunktet mange steder.

Køligst er det i Jylland med ned til omkring 6 graders frost, der hvor det er koldest. Det er stort set kun langs de danske kyster, at termometret viser over frysepunktet.

Til gengæld er vejret søndag morgen helt roligt. Der er næsten ingen vind, og særligt over den østlige del af landet er der udsigt til en flot start på søndagen med decideret solrigt vejr.

I dagens løb bliver det rolige vejr afløst af en front, som sender nedbør ind over landet, der til en start falder som sne og sidenhen forventes at gå over i regn.

Pæn formiddag

Er der et tidspunkt på dagen, man skal vælge at bruge til en gåtur, så kunne formiddagstimerne være et godt bud.

Her er der nemlig udsigt til tørvejr i hele landet med rolige vindforhold. Bedst chancer for solskin finder man over den østlige del af landet, mens det længere mod vest er mere overskyet.

Sidst på formiddagen begynder fronten dog at gå i land og giver sne eller slud til den sydlige del af Jylland.

Udbredt snefald

I eftermiddagstimerne er der spredte snebyger hen over Jylland og Fyn. Øst for Storebælt holder det fortsat mest tørt, men også her er der udsigt til nedbør fra sidst på eftermiddagen.

Generelt vil nedbøren falde som sne inde over land, men langs kystnære områder bliver det formentlig som slud.

Temperaturerne i eftermiddag ligger på mellem 2 og 4 graders varme, men så snart snebygerne begynder at nærme sig, falder temperaturen til omkring frysepunktet.

Samtidig tiltager vinden og bliver frisk til hård fra sydlig retning. Dermed vil det føles noget koldt at være udenfor, mens der falder nedbør.

Regn på vej

Sidst på eftermiddagen og først på aftenen bliver de spredte snebyger efterhånden til et sammenhængende snevejr, der i aftentimerne skal passere hele landet.

Den sne, der måtte lægge sig, vil dog ret hurtigt forsvinde igen.

Snevejret bliver nemlig i løbet af aftenen afløst af et regnvejr, og derudover bliver der sendt markant mildere luft op over landet. Det får temperaturen op på mellem 3 og 6 graders varme den kommende nat.