Sne på vej til det meste af landet i dag

Et område med snebyger skal passere det meste af landet lørdag.

Det er fortsat vintervejr over store dele af Danmark, selvom kalenderen viser marts.

Lørdag bliver ingen undtagelse, når en linje med snebyger skal passere landet fra vest mod øst.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores onlinevejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Efter endnu en frostkold morgen, hvor temperaturen i Thy faldt til minus 9,6 grader, kommer solen i første omgang frem på himlen.

Især over den centrale og østlige del af landet vil solen få god plads på himlen de næste par timer, men en linje af snebyger vil gøre sin entré i den nordvestlige del af Jylland.

Linje af snebyger bevæger sig mod øst

Fra Vestjylland breder linjen med snebyger sig mod øst, så stort set hele landet en overgang stifter bekendtskab med bygelinjen.

Sammen med snebygerne vil vinden friske op, og selvom temperaturen er et par grader over frysepunktet, inden snebygerne sætter ind, vil størstedelen af nedbøren falde som sne.

Det kan dog ikke udelukkes, at noget af nedbøren begynder som slud eller regn for derefter hurtigt at slå over i sne.

I forbindelse med snebygelinjen kan der falde mellem 1 og 4 centimeter sne, hvor der kommer mest, men det er ikke alle områder af bygelinjen, hvor nedbøren er lige intens. Derfor vil man kunne opleve ganske store forskelle i mængderne af sne – selv inden for relativt kort afstand.

Ved middagstid befinder bygelinjen sig centralt gennem landet, og ud på eftermiddagen når linjen også til hovedstadsområdet, hvorfra den bevæger sig videre mod øst til Bornholm.

Kold og blæsende aften

I kølvandet på linjen af snebyger klarer det igen op, men der vil derefter komme lokale snebyger.

Samtidig blæser det op fra nordvest, og vindstødene kan nå kulingstyrke mange steder. Kombineret med temperaturer på omkring frysepunktet, vil det føles meget koldt, hvis man skal opholde sig udendørs lørdag aften og natten til søndag.