Vejr

Her kan der falde sne fredag aften

Dagen starter pænt, men der kommer sne flere steder fredag aften.

Der er mere sne på vej til dele af Danmark, og fredag aften og natten til lørdag kan der visse steder falde op mod 5 centimeter sne.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores onlinevejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Fredag har ellers lagt ud med smukt vejr i det meste af landet med temperaturer, der for tredje nat i træk er faldet til under minus 10 grader.

Koldest har det været i Stenhøj i Vendsyssel, hvor der er målt minus 11 grader.

Sne kan ramme dele af landet i aften

Først på dagen vil solen komme frem flere steder, men efterhånden breder et tæppe af skyer sig ind over den sydlige del af landet.

Det skyldes et lavtryk, der passerer syd om Danmark i aften, og som tidligere på ugen så ud til at kunne give dele af Danmark regulær snestorm. Selvom der ikke bliver tale om snestorm, kan lavtrykket alligevel give sne til visse egne fredag aften.

I kølvandet på lavtrykket dannes der en hale af sne og snebyger over Kattegat, der kan ramme det østlige Jylland, nordlige Fyn og vestlige Sjælland i aftentimerne.

De præcise mængder sne, der kan falde, er fortsat behæftet med usikkerhed, men der kan potentielt falde op mod 5 centimeter sne, hvor der kommer mest.

Natten til lørdag vil området med sne og snebyger brede sig længere mod øst til Nordsjælland, men samtidig ser det dog også ud til, at bygerne mister noget intensitet.

Ikke desto mindre er der altså flere steder i Danmark, hvor man kan stå op til snedækkede landskaber lørdag morgen – og i løbet af lørdagen kommer der igen snebyger flere steder i landet.