Februar blev blandt de varmeste på kloden i mere end 40 år

Globalt blev det den femtevarmeste februar, der er målt siden 1979.

Februar blev endnu en måned i rækken af måneder, der konstant blander sig i den varmeste del af temperaturspektret.

Dugfriske tal fra den europæiske klimaovervågningstjeneste Copernicus viser, at februar 2023 blev den femtevarmeste februar, der er målt siden målingernes begyndelse i 1979.

På globalt plan blev den netop afsluttede februar 0,29 grader varmere end normalt, men dog også 0,4 grader koldere end den globalt varmeste februar fra 2016.

Store regionale forskelle – koldt i Canada og dele af Sibirien

Selvom det på verdensplan blev en meget varm februar, var der også områder, hvor det var markant koldere end normalt.

Dette var blandt andet gældende i Canada, i det nordøstlige Sibirien samt i den nordlige del af Sydamerika og dele af Afrika.

Derudover var der også på tværs af kontinenterne store kontraster i temperaturerne. I USA var det betydeligt varmere end normalt i de østlige stater og koldere end normalt i den vestlige del af USA.

De varmeste områder var derimod den vestlige del af Eurasien samt Indien og Pakistan.

I Europa blev februar 1,22 grader varmere end normalt. Det var dog ikke nok til at sende februar op blandt de ti varmeste februar måneder i Europa.

Varm februar i Danmark

Herhjemme oplevede vi også februar fra sin varme side.

Med en gennemsnitstemperatur på 3,7 grader blev februar 2,2 grader varmere end det normale. Samtidig var antallet af frostdøgn, isdøgn og døgn med snedække under det normale, og månedens laveste temperatur på kun minus 6,5 grader var også væsentligt over det normale.