Vejr

12-årig har sovet i telt i mere end tre år

I mere end en fjerdedel af sit liv har Magnus Schabert tilbragt nætterne udenfor.

Når 12-årige Magnus Schabert står op, er lynlåsen noget af det første, han hører. I mere end tre år har han sovet i telt uden for familiens hus i Ferritslev på Fyn.

- Jeg sover i et telt hver eneste dag, og det har jeg gjort i sindssygt lang tid. 1268 nætter i træk. Det er 28 procent af mit liv, fortæller han.

Regnvejr, lyn og torden kan bare komme an

Magnus Schabert

Han begyndte at sove i telt i forbindelse med et spejdermærke, men så blev han grebet af ideen og er sådan set bare blevet ved, længe efter at mærket var blevet syet på uniformen.

For den 12-årige dreng er det nærheden til naturen og vejret, der gør teltlivet så meget mere tiltrækkende end hans isolerede værelse med termoruder inde i huset.

Riv og rusk

Da TV 2 VEJR besøger ham i haven bag huset i Fjerritslev, blæser der en kraftig vind, der rusker i teltet, men det holdes sikkert fast af pløkker og barduner.

- Hvis det stormer, eller der er orkan, så er jeg selvfølgelig indenfor. Men i det her vejr, så sover jeg selvfølgelig ude. Det er ikke noget problem, siger han.

Da den kraftigste storm i seks år, Malik, 28. januar 2022 gik ind over landet med vindstød af orkanstyrke, lå Magnus Schabert også i teltet.

- Det var lidt skræmmende, indtil mine forældre kom og hentede mig ind klokken halv et om natten. Det var vildt, siger han.

Hjemme er godt, men ude bedst

Malik er hans foreløbigt vildeste vejroplevelse som teltdreng gennem flere år, men generelt er alt vejr udevejr, når man hedder Magnus Schabert.

- Regnvejr, lyn og torden kan bare komme an, siger han.

Ser ingen grund til bekymring. Video: Jeppe Lykke Hansen

Og selvom man kunne tro, at det måske ikke var en mors største ønske, at hendes søn flytter ud i haven, så har forældrene det helt fint med deres drengs livsvalg.

- Nu er det lidt blevet hverdag for os efter godt og vel tre år, og han har det godt med det. Han får noget frisk luft og ro i hovedet. Han har aldrig sovet så godt, som efter at han begyndte at sove i telt, siger moren Camilla Schabert.

Ingen bekymring

Hun er ikke betænkelig ved projektet, i hvert fald ikke mere. Sikkerheden er i orden, forklarer hun:

- Vi har styr på, at der ikke sker noget, når han sover derude. Han ved, at han altid kan komme ind, hvis han bliver bekymret for noget. Han har det godt med det, så der er ingen grund til, at vi skulle være bekymrede.

Som at sove i en fryser

Når det bliver koldt om vinteren, er det bare med at sove klædt på efter "lag-på-lag-princippet" og så sætte sin lid til sit udstyr.

- Jeg har en rigtig god sovepose. Det koldeste, jeg har oplevet, har været minus 18 grader. Det er som i en dybfryser, siger han.

Fremtidsplanerne byder på mere telt. Foreløbigt vil han sove i telt i hvert fald 2000 dage … eller for evigt, lyder det fra den erfarne teltdreng.