TV 2 VEJR udsender varsel

Der er risiko for vindstød af stormstyrke flere steder i løbet af mandagen.

Et kraftigt blĂŚsevejr rammer dele af landet mandag.

Det skyldes et lavtryk, der bevĂŚger sig pĂĽ tvĂŚrs af Skandinavien, hvilket vil fĂĽ gang i vindposerne pĂĽ tvĂŚrs af Danmark.

I forbindelse med blÌsevejret er der risiko for vindstød af stormstyrke flere steder i landet. Lokalt er der endda risiko for vindstød op til stÌrk storm.

Derfor har TV 2 VEJR udsendt varsel for netop stormstød. Varslet er gÌldende langs hele den jyske vestkyst i perioden mandag klokken 02.00 til 20.00.

Derudover er der ogsü udsendt varsel for stormstød i den sydlige del af Kattegat, StorebÌlt, det Sydfynske Øhav og Bornholm i perioden mandag klokken 12.00 til 20.00. Det fulde overblik over varslet kan füs i kortet herunder.

Generelt bliver det blÌsende gennem hele mandagsdøgnet med op til stormende kuling i middelvinden langs vestvendte kyster.

Det kommer til at blĂŚse fra en vestlig eller nordvestlig retning, hvilket kan give restriktioner pĂĽ blandt andet StorebĂŚltsbroen.

SĂĽdan rammer blĂŚsevejret

Søndag aften og natten til mandag skal en front passere landet med et regnvejr.

I takt med at regnvejret passerer, tiltager vinden. Allerede i løbet af natten vil det blÌse en del i Vestjylland med vindstød af stormende kuling og müske endda storm.

Dermed er det sĂŚrligt langs den jyske vestkyst, at det vil blĂŚse en del mandag morgen.

Omkring middagstid fortsÌtter det med at blÌse i den vestlige del af Jylland med vindstød op til stÌrk storm i det nordvestligste Jylland.

Men samtidig er vinden tiltagende i den sydlige del af Kattegat og ned gennem StorebĂŚlt.

Ud pü eftermiddagen er der ogsü forøget risiko for stormstød langs den nordsjÌllandske kyst, VestsjÌlland, de nordlige og østlige dele af Fyn og øerne i Det Sydfynske Øhav.

Bornholm kan ogsĂĽ risikere at blive ramt, men her er risikoen relativ lav.

I løbet af aftenen løjer vinden en smule af, men det vil fortsat vÌre blÌsende med en frisk til hürd vind i middelvinden fra nordvest.

Først pü mandagen kan der vÌre spredte slud- eller regnbyger, men i dagens løb forventes det at blive ganske solrigt.

Det blĂŚsende vejr fortsĂŚtter

Tirsdag bliver ligeledes en blĂŚsende dag, men ellers er det sĂŚrligt onsdag, der ser spĂŚndende ud.

Her er der udsigt til, at et lille, hidsigt lavtryk triller forbi landet, og det kan igen medføre meget kraftige vindstød. IsÌr den sydlige halvdel af landet har i skrivende stund risiko for vindstød op til stÌrk storm.

Onsdagens blÌsevejr afhÌnger dog meget af lavtrykkets bane, og selv smü Ìndringer kan for en lokation medføre enten vindstille vejr eller kraftigt blÌsevejr.

Efter onsdag er der udsigt til mere roligt vejr, hvor isÌr torsdag ser ud til at blive nÌste uges vejrmÌssige højdepunkt.