Vejr

Glædelig nyhed til skituristerne – skiføret går fra elendigt til næsten perfekt

Lettelse på skisportssteder over hele Europa efter store snefald.

Sneforholdene har de seneste to uger forbedret sig markant, og i Alperne meldes der nu om supergodt skiføre efter en forfærdelig begyndelse på sæsonen.

Allerede i forrige uge kom der en stor portion nysne, og i den seneste uge er snedybderne generelt øget en smule.

Temperaturerne er også blevet mere snevenlige. Der er generelt frost på pisterne, og kun i dalene kommer temperaturen i eftermiddagstimerne op med lidt let tø.

I weekenden kommer der kun stedvis en lille bitte smule alpesne, og man kan nyde det gode nuværende sneføre.

Mandag og tirsdag kommer et nyt større snevejr til Alperne. Flere skisportssteder kan få mellem 20 og 60 centimeter nysne i begyndelsen af næste uge.

Nysne til fjeldene i uge 5

Skiføret nord for Danmark ser også fornuftigt ud på trods af det forholdvis lune vejr.

Her kommer der også mere sne i næste uge. Det er faktisk det samme lavtryk, der sender sne til alperne, som også giver sne til Norden.

I weekenden er der nogle steder tøvejr på de nordiske pister, men fra mandag bliver det koldere.

Og det er da også enslydende begejstring, der kommer fra de normale skisportssteder, som TV 2 VEJR har været i kontakt med.

- Der er blå himmel, og så har vi fået en kæmpe portion sne over de sidste to uger. Så forholdene er ekstremt gode lige nu. Og så er det også koldt oppe på toppen. Så hvis I skal afsted på ski, så er det bare om at komme afsted nu, fortæller skiguiden Oliver Grøn fra Wagrain.

Fra grønt til snehvidt på få uger

Indtil for nylig var det bekymrede miner og smalle pister med kunstig sne omgivet af grøn græs. Nu er der sne, så langt øjet rækker.

- Her har vi ikke problemer med sne længere. Tværtimod er der lige landet 74 friske centimeter nysne. Det er blå himmel, og det er solskin, lyder det fra Jonathan Stjernberg, der er skiguide i Zell am See.

Høj sol og dyb sne

Også i de italienske Dolomitter og de franske alper er sneen dyb og humøret højt.

- Vi har flere uger i træk haft kaiserwetter. Høj sol, masser af dejlig sne og generelt bare helt fantastisk skiføre, siger Tobias Roer fra Val Thorens.

Godt med sne i Norge

Masser af sne på de norske løjper. Video: Jeppe Lykke Hansen

Kigger vi mod nord, er der også gode takter på løjperne.

- I både Sälen og Trysil er sneforholdene rigtig gode. Snedybden måles til næsten halvanden meter, og der er rigtig fint føre i bakkerne, fortæller Ola Matsson, der arbejder for Skistar i Norge, og fortsætter:

- I dag skinner solen fra en knaldblå himmel, og det er vinter, når det er allerbedst.