Vejr

Prognose: Første tørvejsdag i over en måned

Rimtåge kan dog drille.

For første gang i lang tid kommer der nu en vejrudsigt, der ikke handler om nedbør.

Vi står nemlig på tærsklen til en weekend, som har potentiale til at blive rigtig flot med tørvejr og stedvis mulighed for en del sol.

Prisen er dog, at det bliver køligt med temperaturer, der kun lige kommer over frysepunktet. Derudover er der et stort men.

Der er således ret gunstige forhold for dannelse af rimtåge, hvilket kan ødelægge en hver god solskinsdag på denne tid af året.

Første tørvejrsdag i over en måned

Natten til lørdag er der udsigt til rolige vindforhold og let nattefrost. Samtidig bliver det også klart flere steder, og dermed har vi ingredienserne til rimtåge.

Derfor er der mange, som vil stå op til tåge lørdag morgen. Solen har ikke særlig meget magt på den her tid af året, og derfor er der risiko for, at tågen kan blive hængende til langt op ad dagen.

Men når først tågen letter, er der gode chancer for en pæn eftermiddag med nogen eller en del sol og rolige vindforhold.

Samtidig forventes dagen at blive med fuldstændig tørvejr. Det vil i så fald give den første dag med nul millimeter nedbør over Danmark siden 16. december.

Temperaturen topper mellem nul og tre grader – lokalt kan temperaturen måske holde sig under frysepunktet hele dagen.

Skyer fra sydøst

Natten til søndag er der igen risiko for lokal rimtåge. Risikoen er størst i Jylland, da det kan blæse en smule op over de østlige landsdele.

Som helhed bliver søndag endnu en pæn dag de fleste steder. Særligt i Jylland er der gode chancer for solskin.

Længere mod øst bliver det efterhånden mere skyet, og en helt lokal byge kan ikke udelukkes.

Dagen igennem ligger temperaturen omkring frysepunktet. Især mod sydøst kommer det til at føles ganske koldt, da det vil blæse med en frisk vind fra østlige retning.

Et kig ind i næste uge viser, at det bliver med overvejende skyet vejr.

Midt på ugen kan der en overgang komme lidt regn forbi landet, men ellers ventes det at holde mest tørt.