Få seneste opdatering på skivejret her

Den seneste periode har givet sne til dele af Alperne.

Skisæsonen er i fuld gang, og i de kommende uger drager mange danskere afsted på ski.

Derfor vil TV 2 VEJRET komme med den seneste opdatering på skivejret for den kommende uges tid rundt om i Europa.

Oversigtens snedybder måles i centimeter, men kan i sig selv ikke bruges som et mål for, hvor gode skiforholdene er på en destination.

Der kan nemlig være forskel fra skiområde til skiområde i forhold til for eksempel underlag. Afhængigt af området kan der være forskellige behov for snemængder.

Dog er en snedybde på mere end 50 centimeter et godt udgangspunkt.

Skandinavien

Hos vores nordiske naboer har flere steder haft fine forhold det meste af skisæsonen.

Fjeldene ser fortsat ud til at byde på ganske udmærket skivejr. I den sydlige del af Sverige kan der dog være nogle dalområder med begrænsede mængder sne.

Vejret de kommende dage ser generelt godt ud.

Hen over weekenden er der udsigt til koldt, men i perioder solrigt vejr. Til gengæld er der mulighed for snevejr i starten af uge fire.

De franske alper

I Alperne har en stor del af årets sæson været præget af varmt vintervejr og grønne pister.

Men den seneste uges tid har flere snevejr givet nysne til flere skisportssteder. Dermed er det overordnet set gode forhold i den franske del af Alperne.

De kommende dage byder på overvejende tørvejr med gode muligheder for solskin. Enkelte snebyger kan drive forbi området, men det er ikke mange centimeter nysne, der er i vente.

Weekenden ser kold ud, men i starten af næste uge bliver det en smule varmere, hvilket kan mærkes i de lavere liggende områder.

Den østlige del af Alperne

Særligt den østlige del af Alperne har været hårdt ramt af det varme vintervejr. Mange steder har været usædvanligt snefattige.

De seneste snemeldinger tyder på, at der fortsat er dalområder, hvor mængderne af sne er sparsomme. Flere steder i både Østrig, Schweiz og Italien kæmper nemlig fortsat med et stykke under en halv meter sne.

Hen over weekenden er der udsigt til nysne i de østrigske alper, hvorimod det ser mere tørt ud i Schweiz og Italien.

Temperaturen ligger generelt under frysepunktet, men i starten af uge fire er der nogle steder, som kan opleve tøvejr.