Her rammer tøsne og slud i dag

Det bliver vådt i hele landet, og nogle steder kan nedbøren også blive hvid.

Mange danskere står endnu engang op til regn, rusk og vådt vejr tirsdag morgen.

I den vestlige del af Jylland vil man derudover også kunne opleve slud og tøsne fra morgenstunden, hvor kombinationen af lidt lavere temperaturer og nedbør får en del af nedbøren til falde som tøsne.

Flere steder i Midt- og Vestjylland vil nedbøren veksle mellem regn, slud og tøsne - hvor den ene nedbørstype afløser den anden.

På Fyn og Sjælland falder nedbøren tirsdag morgen udelukkende som regn, og siden mandag er der faldet yderligere knap fem millimeter nedbør på landsplan.

Det bringer nu den totale nedbørsmængde for januar op på hele 101,5 millimeter - hvilket gør det til den fjerde-vådeste januar – delt med tre tidligere januar – siden målingernes begyndelse i 1874.

Regnen kan gå over i tøsne flere steder

I dagens løb falder temperaturen en smule – også over de østlige landsdele – og det medfører, at regnen i en større del af landet kan falde som slud og tøsne.

Det vil man blandt andet kunne mærke på Sjælland, hvor man sagtens kan forvente at se sne i luften i eftermiddagstimerne, der lokalt kan lægge sig på biler og i græsset.

Kombineret med temperaturer på omkring to-tre grader og op til hård vind, vil det føles koldt og barskt at være udenfor.

I den sydvestlige del af Jylland vil det derimod klare op med mulighed for sol i perioder, så afslutningen på tirsdagen bliver ganske hæderlig.

Inden dagen er omme, kan der være faldet yderligere fem til otte millimeter – og januar fortsætter ufortrødent med at skrive sig ind i vejrhistorien som en af de vådeste, der er målt.