Høj mur blæst ned over ejendom: - Jeg fik et chok uden lige

TV2 Østjylland logo
I samarbejde med TV2 Østjylland

En mur er væltet ned over en bygning på Torvet i Grenaa.

Tidligt søndag eftermiddag omkring klokken var Lea Elisabeth Mortensen ved at gøre rent i sin lejlighed, da der pludselig lød et enormt brag.

- Jeg får et chok uden lige. Jeg ser, at mine vinduer går op og tænker: "Hvad fanden var det?", og så løber jeg hen til vinduerne, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Her kan Lea Elisabeth Mortensen se, at der ligger masser af murbrokker neden for den bygning, hun bor i.

Hun bor lige ved siden af det tidligere Rembrandt, som for nylig brændte. Bygningen er ved at blive revet ned, og i forbindelse med den kraftige blæst er en mur væltet - og har altså blandt andet ramt Lea Elisabeth Mortensens lejlighed.

Inde i lejligheden er det gået ud over vinduerne, som vender ud mod den væltede mur. De er ødelagte. Flere af hendes ting i lejligheden har rykket sig rundt i forbindelse med ulykken.

- Lige nu ved jeg ikke, hvor meget mere der er sket. Jeg vidste godt, at det blæste voldsomt udenfor. Jeg har for længe siden tænkt over, hvorfor de ikke har gjort mere ved den mur, siger hun.

Skal forlade lejligheden

Da TV2 ØSTJYLLAND taler med hende, er hun i gang med at pakke sine tasker og kat ned. Hun har nemlig fået besked på, at hun skal forlade lejligheden.

- Nu tager jeg ud til min mor og tager fri fra arbejde de næste par dage. Det her har givet mig et ordentligt chok, fortæller Lea Elisabeth Mortensen, som er flexjobber.

Grunden til at hun skal forlade sin lejlighed, er, at når hun skal ind og ud af sin lejlighed, skal hun passere et sted, hvor der er fare for yderligere nedstyrtning. Det fortæller indsatsleder fra Beredskab & Sikkerhed på stedet Carsten Pedersen.

- Vi er ikke bange for at bygningen, som Lea bor i, styrter ned. Men adgangsvejen er truet, og resterne af den mur kan stadig styrte ned, forklarer han.

Brandvæsenet har afspærret området, sådan at folk ikke kan komme ind de steder, hvor der er fare for at komme til skade.