Vejr

Barsk vinterkulde slår flagermus til jorden

En større aktion har reddet 1600 flagermus fra frostdøden hen over julen.

Det historisk barske vintervejr hen over julen i USA har også ramt Texas, hvilket blandt andet er gået ud over statens flagermus. Det skriver Nyhedsbureauet AP.

Flagermusene er flere steder gået i kuldechok og har kunnet samles direkte op fra jorden.

1600 af de hypotermiramte pattedyr blev bragt til genopvarmning på loftet hjemme hos Mary Warwick, der er dyreværnsdirektør hos Houston Humane Society.

Onsdag kunne de 1500 så sættes fri i god behold i det lidt mildere vejr.

Omkring 100 af flagermusene er gået til enten på grund af kulden eller på grund af skader fra faldet, der for nogle af dyrenes vedkommende har været helt op til ti meter.

Flagermusene er samlet op under to store broer, hvor der lever flagermusbestande oppe under kørebanen.

Mary Warwick var ude at købe ind til jul, da hun kom i tanke om flagermusbestandene, hun vidste, der ville være udfordrede af det pludselige kuldefrembrud.

Lå på jorden

Da hun kørte ud for at kigge til dyrene, fandt hun i første omgang 100 livløse flagermus liggende under broen.

Hun indsamlede de bevidstløse dyr i en kasse og tog dem med i sin bil, hvor de langsomt kom til sig selv i varmen fra passagersædet under den 40 minutter lange køretur hjem.

Efter et par indsamlingsrunder mere kom Mary Warwick og hendes hjælpere op på et antal dyr, der ikke længere kunne rummes i varmekasser hos foreningen.

Derfor besluttede de sig for at indrette hendes loft som en stor varmekasse, hvor dyrene kunne få væske og komme til sig selv igen.

Det var en speciel oplevelse for dyreværnsdirektøren at lægge hus til de mange dyr.

- Det var det første, jeg tænkte på, når jeg vågnede om morgenen: "Hvordan går det med dem? Jeg må op at se til dem", fortæller hun.

Klar til næste gang

Houston Humane Society samler nu penge ind til et specielt flagermusrum og flagermusuddannelse af de frivillige, så de bedre kan håndtere det, næste gang Texas rammes af et kuldechok.

- Det vil være en stor hjælp, nu hvor vi ser de her mærkelige afvigelser i vejret slå igennem. Vi har virkelig brug for mere plads til at få flagermusene tilbage på benene igen, siger Mary Warwick.