Vejr

Våd og blæsende 2. juledag venter

I aften kan vindstødene en overgang nå op nær stormstyrke i dele af landet.

Det bliver vådt og blæsende på årets helt store rejsedag, hvor flere omgange med regnvejr skal passere Danmark fra vest og sydvest.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores onlinevejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

I lidt over en uge har mildt vejr domineret vejret over Danmark, og det mærker vi i form af regn, relativt høje temperaturer for årstiden og i perioder blæst.

2. juledag regner det over Jylland og Fyn fra morgenstunden, mens det er mere tørt, men tåget over den østlige del af landet. Regnen fra Jylland og Fyn vil dog brede sig mod øst i formiddagstimerne.

Temperaturerne befinder sig på mellem fem og syv grader, og allerede fra morgenstunden er det ret blæsende flere steder.

Endnu et regnvejr skal passere med kraftige vindstød

I løbet af eftermiddagen skal endnu et regnvejr passere landet fra vest, og i den forbindelse vil det også blæse op.

Først på eftermiddagen kan vindstødene i den nordvestlige del af Jylland nå stormstyrke, mens det i de tidlige aftentimer også vil blive blæsende øst for Storebælt.

Her kan vindstødene nå stormende kuling eller lokalt storm, når regnvejret passerer fra vest mod øst.

Inden regnvejret når temperaturerne syv-otte grader flere steder, men da regnvejret skyldes en koldfront, vil temperaturen falde et par grader, når regnvejret passerer.

I den nordvestlige del af Jylland vil der kunne falde over 15 millimeter regn, inden dagen er omme, mens man slipper med 2-5 millimeter regn i de sydøstlige egne.