Vejr

Iskold og solrig fredag i vente

Fredagen er startet med en tur i dybfryseren, og derfor er der i det meste af landet udsigt til et såkaldt isdøgn.

Det er med at pakke sig godt ind i det varme tøj her til morgen, da Danmark rent temperaturmæssigt er blevet lagt i dybfryseren.

I skrivende stund har det været absolut koldest i Isenvad i Midtjylland, hvor temperaturen i de tidlige morgentimer faldt til 17,8 graders frost. Så koldt har det ikke været siden februar 2021.

Generelt er der mange, der vil stå op til tocifrede minusgrader denne fredag morgen. Til gengæld kan de fleste glæde sig over, at der venter en smuk, men dog kold solskinsfredag.

Lokalt kan der i morgentimerne hænge noget rimtåge, som kan give problemer i morgentrafikken, men ellers er det de is- og sneglatte veje, man som morgentrafikant fortsat skal være opmærksom på.

Solrigt vejr i vente

Morgenens lave temperaturer skyldes, at vejret over Danmark har været stille og klart. Frem til solopgang kan temperaturen endda falde yderligere, da det typisk er på det tidspunkt, at døgnets laveste temperaturer måles.

Ellers giver det klare og stille vejr anledning til solrigt vejr hos mange. Dog kan morgenstundens rimtåge blive hængende et stykke op ad dagen og dermed ødelægge det ellers solrige vejr.

Udsigt til isdøgn

I eftermiddag fortsætter det solrige vintervejr i hele landet. Dermed giver det helt sikkert anledning til at komme ud at nyde de sneklædte landskaber rundt omkring.

Det bliver dog en kold fornøjelse.

Temperaturen forventes at toppe med mellem 2 og 8 graders frost. Kun Bornholm og langs kysterne kan termometret måske lige kravle over frysepunktet.

Dermed vil de fleste opleve et såkaldt isdøgn, hvor temperaturen på intet tidpunkt kommer over frysepunktet.

I aftentimerne holder temperaturen sig et stykke under frysepunktet, men en front med skyer vil få temperaturen til at stige i løbet af natten.

Fronten kommer ikke bare med skyer, men kan i Nordjylland give et kortvarigt, men intenst snevejr i de mørke timer.