Vejr

Markant vejrskifte rammer snart Danmark

På få dage kan vi gå fra dagsfrost til tocifrede varmegrader.

Igennem det meste af december har vi vænnet os til regulært vintervejr i Danmark. Særligt den sidste uges tid har i perioder budt på store mængder sne og iskolde nætter.

Det kolde vintervejr har da også sørget for, at middeltemperaturen for de første godt to uger ligger på minus 0,2 grader.

Normalt har december en middeltemperatur på 2,8 grader. Så den første halvdel af julemåneden har altså været ganske kold.

Resten af ugen fortsætter det relativt kolde vintervejr med at dominere over Danmark, men i starten af næste uge kommer der helt andre boller på suppen.

Her er der nemlig udsigt til, at markant varmere luft kan komme buldrende op over landet og måske give tocifrede varmegrader og generelt regnfuldt vejr.

Solrig, men kold fredag

Den kommende nat er der udsigt til klart og stille vejr i en stor del af landet. Da der samtidig er et ganske udbredt snedække, vil temperaturen mange steder komme ned under 10 graders frost. Lokalt kan vi komme helt ned under 15 minusgrader.

Nattens kolde og klare vejr bliver indledningen til en solrig, men meget kold fredag, hvor dagstemperaturen forventes at toppe med mellem 1 og 4 graders frost de fleste steder.

Vind bliver der ikke meget af, og dermed giver vejret gode betingelser for en tur på den lokale kælkebakke.

Natten til lørdag er der udsigt til, at et udbredt snevejr skal passere den vestlige del af landet.

Kølig weekend med byger

Weekenden byder på lange perioder med tørvejr og lidt eller nogen sol.

Men især i Jylland vil der natten til søndag være en del slud- eller snebyger på programmet. Nogle af disse byger kan fortsat husere et stykke op ad søndagen.

Temperaturmæssigt bliver landet opdelt. I den vestlige del af landet vil temperaturen i løbet af weekenden komme op mellem 1 og 3 graders varme, mens de østlige landsdele ligger omkring frysepunktet.

Vinden er gennem hele weekenden tiltagende, hvilket er gode tegn for elpriserne, der den seneste tid har været ret høje.

Det milde vejr kommer buldrende

Mandag ankommer det milde vejr for alvor med et regnvejr til hele landet.

Temperaturen får et ordentlig nøk opad og ventes at toppe med 3 til 6 graders varme. Længst mod vest kan man måske ramme 7 til 8 grader.

Endnu varmere bliver det tirsdag, hvor der er mulighed for op til 10 graders varme. Det er usædvanligt mildt for årstiden.

Nedenstående kort viser temperaturanomalier, der beskriver temperaturafvigelsen fra det normale. De viser, at vejret i det meste af Europa forventes at blive varmere end normalt i starten af næste uge.

Det milde og regnfulde vejr vil få bugt med det meste af sneen. De sidste dage op til jul kan det imidlertid igen bliver koldere, måske endda med en del snebyger.