Vejr

Nu kommer vinteren – her kan der falde op til 10 centimeter

Snebygerne begynder tirsdag aften og et døgn senere vil der ligge mellem 2 og 10 centimeter sne mange steder i landet.

Efter en hel uge 48 med gråvejr er vejret ved at ændre sig. Der er sne på vej, og allerede tirsdag aften vil sneen lægge sig nogle steder i Jylland.

Nordenvind sender koldere luft ned over især Nordjylland, og med delvist klart vejr bliver der udbredt nattefrost. Over et snedække kan temperaturen falde ned til 5 graders frost.

Ovenstående snedybdekort viser, at det især er Nordjylland, der har sne onsdag morgen. Det kan give udfordringer i trafikken, men også glæde for den stemning og lys, det bringer.

Sneen falder i forbindelse med byger, og det er ikke kun Nordjylland, som får sne. Der kommer også snebyger mange andre steder i landet, men i mindre omfang end i det nordjyske.

Onsdag med snebyger og let tøvejr

I løbet af onsdagen vil vejret veksle, så mange både vil opleve perioder med snefald og solskin.

Termometrene vil vise mellem 0 og 3 grader, når de er højest, så det er ikke al sneen, der lægger sig.

Især imod sydøst vil sneen være mere våd. Betingelserne for et flot vinterlandskab er bedst i det nordøstlige Jylland.

Onsdag aften med opklaring i Jylland og sne til Sjælland

Onsdag aften vil det blive stjerneklart mange steder i Jylland, og hvis man vil gå sig en tur, vil hue, handsker og halstørklæde være den rette påklædning. Handskerne er desuden rare, hvis man vil lege i eller forme sneen.

Onsdag aften vil sneen ifølge ovenstående vejrkort falde ned over de østlige egne. Det vil være let tøvejr, og selvom det umiddelbart lyder kedeligt, så er det ikke nødvendigvis sådan.

Ved temperatur lige over frysepunktet kan snefnuggene være store og smukke, og den nyfaldne sne er let at forme. Desværre smelter den også delvist væk.

Onsdag aften kan man forvente lokalt op mellem 5 og 10 centimeter sne i Nordøstjylland og mellem 2 og 5 centimeter i den nordlige halvdel af Sjælland.

I de øvrige landsdele vil der generelt være mindre sne, og nogle steder vil landskabet slet ikke være vinterklædt.