Vejr

Her er chancen for solskin størst i dag

Der er stedvise byger i løbet af fredagen, der helt lokalt kan være med slud.

Langt de fleste står op til et termometer, der fredag morgen viser mellem 2 og 5 grader.

Men i Midt- og Vestjylland har der i nattens løb været huller i skydækket, hvilket har fået temperaturen til at falde til omkring frysepunktet.

I den forbindelse melder Vejdirektoratet om pletvis glatte veje i morgentimerne i det pågældende område af landet. Du kan holde dig orienteret om vejenes status her.

Efter en kølig morgenstund er der udsigt til endnu en dag med mange skyer på himlen, men hvor man stedvis har mulighed for lidt solskin i dagens løb. Derudover står den på enkelte spredte regnbyger, der lokalt kan være med slud.

Sol mod vest

Det er særligt i den vestlige del af landet, at der er gode chancer for solskin. Specielt i den nordvestlige del af Jylland bliver der plads til nogen eller en del sol i løbet af dagen.

I resten af landet kan solen også finde vej gennem skyerne, men her forventes dog overvejende skyet vejr.

Fra morgenstunden er det mest tørt, men over Midtjylland, Østjylland og Sydhavsøerne er der enkelte spredte regnbyger. De kan lokalt være hvide i form af slud. Det er i samme områder af landet, hvor risikoen for byger er størst i dag.

Kølig decemberdag

Når det bliver varmest fredag er det med 3 til 5 grader på termometret. Men da det blæser med en jævn til frisk vind fra østlig retning vil det føles noget koldere.

Faktisk vil den følte temperatur ligge lige omkring frysepunktet på grund af den såkaldte windchill-effekt, der hentyder til, at vinden blæser varme væk fra huden.

Så det er med at pakke sig godt ind i den varme jakke, når man går udenfor døren.

I aften står den på samme vejrtype som i dagstimerne med en del skyer, enkelte spredte regn- eller sludbyger, men også med mulighed for lidt kig til stjernerne.

Temperaturen kan i aften- og nattetimerne igen komme ned omkring frysepunktet i det centrale og vestlige Jylland.