Vejr

Vinterligt vejr rammer Danmark i løbet af ugen

Der er stor usikkerhed i prognoserne sidst på ugen.

Efter et kort intermezzo med vintervejr har november de seneste dage budt på mildt og i lange perioder gråt efterårsvejr.

November synger nu på sidste vers, og inden længe er det tid til at åbne julekalenderen, når december tager sin begyndelse.

Men hvor november slutter relativt mild, tager december over med noget køligere vejr. Et kuldefrembrud over det østlige Europa er nemlig med til at give gradvist køligere vejr dag for dag resten af ugen.

I weekenden er der således udsigt til dagtemperaturer på mellem 2 og 4 grader, mens der også bliver mulighed for hvide byger og let nattefrost.

Koldere vejr tager over

En stor del af det vestlige Danmark har mandag været påvirket af en front, hvilket har givet regn det meste af dagen.

Denne front hænger fortsat over landet tirsdag med spredte regnbyger mod vest. I dagens løb går fronten dog i opløsning, og koldere luft trænger sig på fra øst.

Dermed bliver tirsdag en slags overgangsdag til køligere vejr.

Mulighed for slud eller sne

Rent vejrmæssigt ligner onsdag og torsdag meget hinanden.

Begge dage byder på en del skyer og enkelte byger. Endnu vil nedbøren med størst sandsynlighed falde som regn, men det bliver der lavet om på fra på fredag.

Her forventes dagtemperaturen at komme op mellem 1 og 3 grader, når det bliver varmest. Dermed er luften efterhånden så kold, at bygerne kan gå over i slud. Så det er altså markant mere vinterligt vejr, der er udsigt til senere på ugen.

Og det er faktisk gældende for det meste af Europa.

Et højtryk over Rusland sender nemlig koldt luft ned over en stor del af det europæiske kontinent i slutningen af ugen.

Nedenstående kort viser blå temperaturanomalier mange steder i Europa, hvilket indikerer, at vejret ser ud til at blive køligere end normalt.

Stor usikkerhed om en uge

Frem mod ugeskiftet tyder meget på, at den kolde luft fortsat har fri bane ned over Danmark.

Dermed tyder meget på, at vi fortsat vil opleve temperaturer, der topper med mellem 2 og 4 grader. Flere prognoser peger også på, at vi i weekenden kan opleve slud- eller måske endda snebyger.

Derfor kan der helt lokalt opstå et tyndt snedække, inden ugen er omme.

Et forsigtigt kig ind i den første hele uge af december viser, at der er stor forskel på prognoserne.

Nogle prognoser indikerer, at kulden for alvor kan tage fat og på sigt give os frost i dagstimerne. Andre prognoser viser derimod, at strømningen vender tilbage i sydvest med mildere vejr igen.