Vejr

Ét sted i landet har gode chancer for solskin i dag

Ellers er der udsigt til en blæsende, grå og stedvis våd mandag, som bliver en kølig affære.

Langt de fleste danskere står op til en grå mandag morgen, der samtidig også er blæsende og stedvis våd.

Morgenens grå efterårsvejr kan vi takke en front for, der nærmest ligger stille hen over Danmark.

Denne front forventes at give regn over en stor del af Jylland og Fyn det meste af mandagen, hvilket allerede er tilfældet fra morgenstunden flere steder.

Længere mod øst holder det overvejende tørt, men overskyet. Dog har særligt bornholmerne udsigt til solskin i løbet af dagen.

Her kommer der mest regn

Selvom det er store dele af Jylland og Fyn, der har udsigt til regn, så spår prognoserne, at det især er Midt- og Vestjylland, Sydjylland og Vestfyn, som forventes at få mest nedbør.

Her er der udsigt til, at der flere steder kan komme over 10 millimeter regn frem til i aften.

Der kan være kortere ophold med tørvejr, ellers er der udsigt til regn gennem hele dagen i den vestlige del af Danmark.

Øst for Storebælt holder det formentlig helt tørt. Her kan solen i løbet af morgen- og formiddagstimerne efterhånden endda bryde igennem skydækket på Bornholm.

Råkold mandag

Udover et udbredt regnvejr over Vestdanmark er det også ganske blæsende derude. En frisk til hård vind fra sydøst, lokalt op til kuling, vil stå på hele dagen.

Da temperaturen ser ud til at toppe med 5 til 7 grader, bliver mandag en noget kølig affære, hvor den følte temperatur ligger på mellem 2 og 4 grader på grund af vinden.

I eftermiddagstimerne er der gode chancer for lidt eller nogen sol på Bornholm. Dermed lever Bornholm op til sit kælenavn, 'Solskinsøen', da det bliver eneste sted i Danmark, der har udsigt til solskin i dag.

I aften og i nat står den fortsat på regn i vest og tørvejr i øst. Imidlertid kan det vestligste Sjælland få lidt smådryp i aftenens løb.

Vinden aftager en smule hen over de mørke timer, mens temperaturen falder til mellem 3 og 5 grader.