Sneens timer er talte – markant vejrskifte på vej

Vi kan måske få tocifrede varmegrader sidst på ugen.

Sne og kulde har i disse dage domineret vejret over Danmark. Over halvdelen af landet har således været dækket af sne, mens søndag blev årets hidtil koldeste dag.

Men hvis man gik rundt og håbede på et sneklædt vinterlandskab det næste lange stykke tid, så er der desværre dårlige nyheder i prognoserne.

De kommende dage er der nemlig udsigt til, at lunere luft får mulighed for at strømme op over landet. Derudover skal flere fronter med regn også et smut forbi Danmark.

Dermed har sneen dårlige betingelser for at blive liggende i særlig lang tid. I løbet af ugen er der endda chance for, at vi nok en gang kan ramme omkring 10 graders varme.

Kold nat efterfølges af regn og slud

Inden det lunere vejr for alvor får lov til at strømme op til Danmark, skal vi dog igennem en kold nat.

Stille og nogle steder klart vejr kan i kombination med et udbredt snedække få temperaturen til at rasle ned på termometret. Lokalt kan man i den nordøstlige del af Jylland få ned til omkring 7 graders frost.

Den kolde nat bliver efterfulgt af en våd tirsdag, der særligt over Jylland og Fyn forventes at give både regn og slud en stor del af dagen.

Temperaturmæssigt fortsætter tirsdag i det kølige spor med 2 til 4 grader, når det bliver varmest.

Temperaturen stiger

Natten til onsdag begynder de første tegn på det lidt mildere vejr at vise sig. Gennem hele natten vil temperaturen nemlig stige. Det skyldes blandt andet den varmere luftmasse, og at vejret generelt ventes at blive overskyet.

Sådan forventes vejret også at udarte sig onsdag, der generelt byder på gråvejr. Enkelte regnbyger kan forekomme, men ellers forventes det at holde overvejende tørt.

Temperaturen vil være på mellem 5 og 7 graders varme.

Mildt sidst på ugen

Natten til torsdag skal endnu en front passere landet med udbredt regn.

Fronten slipper landet relativt tidligt, og i løbet af torsdagen er der udsigt til en opklaring. Med denne opklaring får temperaturen et lille nøk opad, og den kan over de sydvestlige landsdele nå op omkring 9 graders varme.

Men det milde vejr ser ud til at blive endnu mildere i weekenden. En ny front fredag åbner op for endnu varmere luft fra sydvest, hvilket i weekenden kan give tocifrede varmegrader.

Ifølge prognoser er det den sydvestlige del af landet, der lørdag har mulighed for omkring 10 grader den kommende weekend.

10 graders varme er ikke usædvanligt på den her tid af året, men det er alligevel lidt over det normale for årstiden.