Vejr

Mere sne på vej på en råkold mandag

Mandag bliver sidste dag med sne i denne omgang.

Vinteren har i den grad meldt sin ankomst til Danmark.

Således bød weekenden på regulært vintervejr, hvor nogle steder fik sne i store mængder. Derudover blev søndag den hidtil koldeste dag i 2022 med en middeltemperatur på minus 0,3 grader.

Netop et vintervejr står vi op til mandag morgen. Et lavtryk over Danmark giver spredte snebyger i det meste af landet. Særligt på Djursland og Sjælland har der været en del snebyger i de tidlige morgentimer.

Temperaturen ligger generelt omkring frysepunktet. Dermed er det kolde og mange steder også våde vejbaner, der møder morgentrafikanterne, hvilket giver risiko for sne- og isglatte veje i hele landet.

Her er der størst chance for sne

Der er udsigt til spredte snebyger det meste af morgenen og formiddagen. De fleste snebyger forventes at ramme Nordjylland, Østjylland, Sjælland samt Lolland, Falster og Møn.

Bornholm har også udsigt til byger, men her vil nedbøren være på grænsen til slud. I resten af landet forventes overvejende tørvejr med enkelte solstrejf.

Solen bryder frem

I eftermiddag er det fortsat i Nordjylland, på Djursland og på Sjælland, at chancerne for sne er størst. Længst mod sydøst ventes nedbøren at gå over i slud, der som bekendt er en blanding af sne og regn.

Ud over sne er der i dele af landet også gode muligheder for solskin. Især i en stor del af Jylland og på Fyn har man i eftermiddag gode chancer for at se solen.

Temperaturen ligger i det meste af landet på 2 til 3 grader, når det bliver varmest. På Bornholm har man det en anelse lunere med op omkring 4 graders varme.

I aften klinger snebygerne efterhånden af. En bygelinje bevæger sig i aftentimerne op over de sydligste landsdele, men nedbøren vil i den forbindelse være med slud.

De steder, der i løbet af mandag får sne, har udsigt til mellem en og fire centimeter sne. Mest sne forventes der at komme i den nordlige del af Jylland og på Djursland.

De kommende dag bliver det gradvist en smule lunere. Samtidig er der udsigt til regn. Dermed bliver mandag den sidste dag med sne i denne omgang.