Vejr

Nattens sne er farlig for morgentrafikken mandag

For første gang denne vinter vil tæt trafik mødes med udfordrende sne og frost.

Vintervejret skabte søndag morgen udfordringer for morgentrafikken, men søndag morgen er ikke præget af den store trafik.

Det kommer imidlertid til at ændre sig i morgen tidlig, når folk skal på arbejde mandag.

Der er nemlig mere sne på vej. Nogle steder vil der være faldet op til ti centimeter frem til i morgen.

Varmen smelter sneen, men

Der vil gennem hele søndagen kunne falde snebyger, men temperaturen vil være over frysepunktet i løbet af eftermiddagen, så det er begrænset, hvor meget sne der vil kunne lægge sig.

I løbet af aften og nattetimerne går temperaturen imidlertid i minus, samtidig med at der er flere snebyger, der skal ned over særligt den nordlige del af Jylland samt store dele af Sjælland.

Og det kan give problemer, da folk mange steder vil møde et snedække om morgenen, når de skal hjemmefra.

Med frostvejr og snefald vil det være en god ide at begive sig hjemmefra i god tid. Og det vil ikke være vejr til at køre ud på sommerdæk.

Har du sommerdæk på bilen, vil de mandag morgen være stenhårde på grund af kulden, og da de mangler de særlige lameller, der kendetegner vinterdæk, vil rillerne blive proppet med hård sne, der ikke kan arbejde sig ud igen.

Det betyder, at sommerdækkene mister størstedelen af deres vejgreb.

Mandag morgen bliver værst

Som prognoserne ser ud lige nu, vil det formentlig kun være mandag morgen, hvor der vil kunne opstå større problemer i trafikken.

Natten til tirsdag kan der falde sne, men i lidt mindre mængder, og herefter venter lunere vejr senere på ugen.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores onlinevejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her