Vejr

Kraftigt kuldefrembrud over USA - bliver mere ekstremt i løbet af ugen

Flere steder er der mere sne på vej, så vinteren viser nu tænder på den anden side af Atlanten.

Vintervejret er ved at bide sig fast i USA - i løbet af denne uge vil mange opleve meget lave temperaturer for midt i november.

Det er en kraftig bølge i jetstrømmen højt over Nordamerika, der de kommende dage sender iskold luft helt ned mod sydstaterne.

Normalt er der næsten altid områder i USA, der er lidt koldere eller varmere end normalt, men i denne uge kommer stort set alle stater til opleve lavere temperaturer end vanligt.

Øverst ses områder, der er koldere end normalt med blåt eller lilla.

Ugen er begyndt med frostvejr i flere dele af USA, tirsdag morgen vil endnu flere amerikanere vågne til kulde. Det er en ret markant afvigelse fra det normale her i midten af november.

Temperatur Tirsdag morgen i USA (klokken 14 dansk tid)
Temperatur afvigelse i forhold til normal tirsdag morgen.

I løbet af ugen vil den kolde luft fortsætte med at strømme mod syd, og fredag og ind i weekenden ser kulden ud til at kulminere flere steder.

Øverst i artiklen viser hvor meget temperaturen fredag morgen afviger fra det normale. Det er flere steder 5 til 12 grader lavere end normalt, og stedvis ned til 15 grader under det normale.

Tag som et eksempel byen St. Louis i Missouri, den ligger på samme breddegrad som Athen, som fredag kommer til at opleve dagsfrost i november.

Ikke hele USA oplever dog koldt vintervejr. I Alaska er temperaturen markant varmere end normalt.

Snefald mange steder

Der er allerede faldet sne flere steder i USA de seneste dage, og der kommer mere her i ugen.

Herover vises akkumuleret snefald frem til lørdag morgen dansk tid. Man får kortvarigt snefald helt ned til Oklahoma.

Om en uges tid vil varmere vejr end vanligt vende tilbage til den vestlige del af USA, mens Østkysten ser ud til at få det endnu koldere.