Vejr

Vilde temperaturer de kommende nætter

I nat er der udsigt til stigende temperaturer.

Under normale omstændigheder er nattetemperaturen i november encifret med mulighed for frost flere af nætterne.

Men i øjeblikket er der ikke noget, der er normalt.

Efterårsvejret er i denne uge domineret af meget mildt vejr, som frem imod slutningen af ugen kan blive over 12 grader varmere end normalt.

Det ekstremt milde vejr kan også mærkes om natten, hvor temperaturen de næste nætter forventes at holde sig over 10 grader mange steder. Og det er såmænd også tilfældet den kommende nat, hvor det faktisk ser ud til at blive varmere i løbet af de mørke timer.

Temperaturen stiger i nat

Mandag eftermiddag ligger temperaturen på mellem 11 og 13 grader i størstedelen af landet.

Det falder en smule i løbet af i aften, hvor man i Nordjylland vil få det køligst med omkring 10 grader.

Men efter at temperaturen kortvarigt er faldet, ankommer en varmfront, der i nattens løb sender varm luft op over Danmark.

Samtidig bliver det overskyet i hele landet, hvilket også er med til at få temperaturen til at stige. Dermed kan man i løbet af natten opleve op imod 15 graders varme i Vestjylland, mens resten af landets temperaturer forventes at ligge på mellem 11 og 13 grader.

Dermed er der altså udsigt til en nat, hvor temperaturen flere steder er stigende og når et uhørt højt niveau for en nat i november.

Med de mange mørke timer havde en normal nat på denne tid af året generelt budt på faldende temperaturer.

Varmerekorder kan blive en realitet

Det meget varme vejr for årstiden ser ud til at fortsætte resten af ugen med dagstemperaturer på op mellem 13 og 15 graders varme, mens nattetemperaturen kun kommer ned i underkanten af 10 grader, når det bliver koldest.

De høje temperaturer kan være med til i løbet af ugen at sætte rekorder i form af for eksempel varmeste nat så sent på året.

TV 2 VEJR vil holde skarpt øje med den historiske varme, der uden tvivl er med til at gøre den første halvdel af november blandt de varmeste nogensinde.