Vejr

Skibsvrag fra 1915 er dukket op af udtørret flod i Mississippi

Lokale arkæologer er gået i gang med at undersøge en mere end 100 år gammel færge.

Siden august er der faldet usædvanligt lidt regn i de områder, der tilfører vand til den enorme Mississippi-flod, og det har fået flodens vandstand til falde kraftigt. Det skriver Nyhedsbureauet AP.

Det manglende regnvand har skabt kaotiske forhold flere steder langs floden, der også fungerer som en regulær vandvej.

Selv flade pramme sætter sig fast i mudder og sand, og både den professionelle og den private trafik på vandet forstyrres.

Men den lave vandstand får også glemte genstande til at dukke op fra det grumsede flodvand.

I Baton Rouge i Louisiana, hvor vandstanden er ved at sætte nye bundrekorder, står et 29 meter langt skibsvrag pludselig blottet på den bare flodbund.

Lokale arkæologer mener, at der er tale om en færge, der gik ned for mere end 100 år siden.

Færger var nødvendige

Gamle avisartikler beskriver, hvordan et skib ved navn Brookhill Ferry, der fragtede folk og hestevogne over floden før broernes tid, gik ned under et voldsomt uvejr i 1915.

Skibsvraget har været på arkæologernes observationsliste siden 1990, hvor nogle af spanterne, altså skibets "ribben", dukkede frem i forbindelse med en tørkeperiode.

Dengang var det dog kun det allerøverste af skibet, der kunne ses, og det var i øvrigt for fyldt med mudder til at blive undersøgt.

Forsvinder med efterårsregn

Skibet vil snart stå under vand igen, så det haster for arkæologerne med at få undersøgt det genkomne skib, inden det går under på ny.

I de kommende uger er der dog udsigt til yderligere faldende vandstand til gene for skibstrafikken på floden, da der ikke er nævneværdig nedbør på vej.