Vejr

Solrig mandag i vente

Særligt i eftermiddag får solen masser af plads på himlen, mens temperaturen kan komme op omkring 16 grader.

Det er en relativ lun morgenstund, der indleder den nye uge. I stort set hele landet ligger temperaturen over 10 grader i morgentimerne.

Ellers er det en fredelig mandag morgen uden den store dramatik i vejret. Helt lokalt kan der være lidt smådryp, men ellers holder det helt tørt.

Og tørt vil det også holde i løbet af mandagen, der som dagen skrider frem, efterhånden vil blive en ganske solrig efterårsdag i det meste af landet.

Spredte skyer

Fra mandagens begyndelse er det med spredte skyer over Danmark. Nogle steder kan dagen endda starte overskyet.

I løbet af morgen- og formiddagstimerne vil der imidlertid blive bedre og bedre plads til solen. Dermed er der udsigt til en formiddag med nogen eller en del sol.

Over den sydlige del af Jylland er der en lille risiko for en let lokal regnbyge, men i det store billede bliver mandag en tørvejrsdag.

Solrig eftermiddag

Den blå efterårshimmel bliver endnu mere fremtonende i eftermiddag, hvor der forventes decideret solrigt vejr mange steder. Det er måske kun over de sydvestlige landsdele, at der fortsat kan hænge en del skyer.

Temperaturen kommer op mellem 14 og 16 grader, når det bliver varmest.

Man skal dog finde sig en lækrog for at få fuld udbytte af efterårssolens varme, da det særligt hen over formiddagen og tidlig eftermiddag vil blæse med en jævn til frisk vind fra nordvest.

I aften holder det fortsat tørt og solrigt flere steder. Dog vil solen efterhånden fremstå sløret over de vestlige landsdele, idet et område med en del skyer i aften og nattetimerne skal bevæge sig ind over landet.

Det giver en noget skyet nat, hvilket får temperaturen til at holde sig over 10 grader natten igennem.