Vejr

Smuk ugestart afløses af stormstød og regn

Onsdag ventes at byde på op til 25 millimeter regn og vindstød af stormstyrke.

Oktobervejret er ofte meget foranderligt, og det vil alle opleve i den nye uge. De første dage kan man nyde efterårsvejrets mange farver, men på onsdag bliver det gråt og blæsende i hele landet.

De følgende dage fortsætter blæsten, men både solceller og vindmøller kan glædes over efterårsvejret. Fra torsdag til søndag vil produktionen af vindenergi være høj, og selv solcellerne vil bidrage godt for årstiden.

Smuk mandag og behagelig tirsdag

Mandag og tirsdag byder begge på stort set tørt vejr, men alligevel vil vejret være noget forskelligt. Mandag vil byde på meget sol, mens skyerne vil give solen mere konkurrence tirsdag.

Mandag vil være ideel til, at nyde farverne for årstiden, og ved søer kan det se ud som på ovenstående foto.

Er man nær nordvestvendte kyster vil der være mere bevægelse i vandet. Vinden vil være let til frisk fra nordvest, og temperaturen når op omkring 15 grader.

Tirsdag drejer vinden i sydvest, og der kommer kun lidt sol igennem skydækket. Alligevel vil det generelt blive en lille smule varmere.

Onsdag med stormstød og 25 millimeter regn

Onsdag vil først en varmfront og dernæst en koldfront ramme Danmark. Det betyder regn i lange perioder, og især i forbindelse med koldfronten vil det også blæse voldsomt.

Fronter og blæst kommer fra et lavtryk i Nordsøen, så både med hensyn til regn og vind går det hårdest ud over Vestjylland.

Vestkysten vil onsdag aften og natten til torsdag få middelvind af kulingstyrke med vindstød op til stormstyrke.

Nedenstående grafik viser, at Nordvestjylland forventes at få mellem 10 og 25 millimeter regn. I de øvrige landsdele slipper man billigere, og i sydøst holder det måske helt tørt.

Billigere strøm resten af ugen

Fra torsdag til søndag vil det konstant blæse fra vest og sydvest. Det vil derfor generere meget strøm til vindmøllerne omkring Danmark, hvilket er godt for elregningen.

Vejret vil være typisk dansk efterårsvejr med både sol og byger. Termometrene vil i de mørke timer nå ned omkring 10 grader og i dagtimerne vise cirka 15 grader.